ILLUSTRE BV

Stampertjes openen expositie

Persbericht 30 mei 2005

Op dinsdag 31 mei wordt om 19.00 uur in Zaltbommel (in de Gasthuiskapel van het Maarten van Rossummuseum, Gasthuisstraat, Zaltbommel)
de tentoonstelling 'FIEP tekent PLUK' geopend.

De openingshandeling wordt verricht door de zes Stampertjes uit de film Pluk van de Petteflet . Zij worden eerst op een brandweerwagen door Zaltbommel gereden en staan vervolgens de burgemeester van Zaltbommel terzijde tijdens de officiële opening!

In de tentoonstelling zijn meer dan 75 originele illustraties van de hand van Fiep Westendorp te zien. Voor het eerst zijn de tekeningen te bekijken die ze maakte voor 'Pluk redt de dieren'; (best verkochte kinderboek 2004).
De tekeningen hangen in de Torteltuin. Daar kunnen de kinderen o.a. :
in het huisje van Pluk klimmen, op zijn kraanwagen zitten, op de foto als een Stampertje, of meedoen aan de tekenwedstrijd 'wie tekent de beste Pluk?'.

Op het balkon van de Gasthuiskapel zijn de tekentafel van Fiep Westendorp, compleet met verfschoteltjes en penselen, en enkele meubels uit haar huis in Amsterdam te zien. Op een aantal originele illustraties is te zien hoe Fiep elementen uit haar interieur verwerkte in haar tekeningen.

De expositie loopt van 1 juni tot 11 september 2005.


---

Contactpersoon voor de illustraties van Fiep Westendorp: Gioia Smid, hoedster van het oeuvre van Fiep Westendorp en medewerkster aan de tentoonstelling.
Te bereiken op : 06 460 466 82 of 020-4714 637. Het Maarten van Rossummuseum is bereikbaar onder nr. 0418 51 26 17.

30 mei 05 11:58