Gemeente Amsterdam

Grote afvalrace in Kolenkitbuurt

30 mei 2005
---
Stadsdeel Bos en Lommer

Dinsdag 31 mei aanstaande staat helemaal in het teken van een vernieuwde, schone Kolenkitbuurt. In het kader van de opening van de nieuwe ondergrondse afvalbakken spelen kinderen uit groep acht van de Paulusschool en de Bos en Lommerschool de grote afvalrace. Ook krijgen ze les van de buurtvoorlichters over zwerfvuil. Portefeuillehouders Ger Timmer en Hans Luiten geven het startsein door hun spierballen te laten zien in een touwtrekwedstrijd tegen de kinderen.

De Kolenkitbuurt gaat veranderen! Een combinatie van fysieke, sociale en economische vernieuwing moet van de Kolenkit weer een aantrekkelijke buurt maken. De Kolenkitbuurt wordt ook schoner. Stadsdeel Bos en Lommer zet daarvoor nieuwe ondergrondse afvalbakken, extra handhaving en persoonlijke voorlichting in.

kinderenklein2.jpg (26 Kb) Kinderen zijn de toekomst. Ook in de vernieuwde, schone Kolenkitbuurt. Vandaar dat deze kinderen de hoofdrol spelen bij de opening van de ondergrondse bakken voor huisvuil.

Programma

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn op dinsdag 31 mei.

9.15 uur startsein door Ger Timmer en Hans Luiten 9.45 uur les over zwerfvuil door buurtvoorlichters 10.30 uur grote afvalrace 11.30 uur prijsuitreiking

Scholenterrein Paulusschool / Bos en Lommerschool: Wiltzanghlaan 93-95 / Flierefluiterpad 15 Op deze pagina Programma Zie ook Bos en Lommer