Gemeente Barneveld


Inwoners Stroe kiezen geluidsscherm

Komende dinsdagavond, 31 mei, kiezen de 69 bewoners (18 jaar en ouder) van de 36 betrokken woningen aan de Tolnegenweg en Wolweg welk geluidsscherm er langs de snelweg A1 komt. Zij hebben de keuze uit drie modellen geluidsschermen. Het is, zover bekend, voor de eerste keer dat bewoners hun scherm langs de snelweg kiezen. De 'verkiezingsavond' begint om 19.30 uur in dorpshuis De Hofstee, Ericaweg 40 in Stroe.

De gemeente Barneveld werkt nauw samen met Rijkswaterstaat, dat dit project op een nieuwe manier heeft aanbesteed. Drie bedrijven konden binnen een vastgestelde prijs bieden met een uitgewerkt ontwerp voor de geluidsschermen. Uit de ontwerpen die aan de eisen voldoen, maken de betrokken bewoners hun keuze. Het uitgekozen bedrijf is volledig zelf verantwoordelijk voor de uitvoering tussen juni en december 2005, waarbij Rijkswaterstaat op afstand blijft.

Eind mei waren de voorstellen binnen en heeft er een toets plaatsgevonden of alle drie de ontwerpen ook daadwerkelijk aan de gestelde eisen voldoen. Niet alleen de constructie en akoestische eisen zijn bekeken maar ook de welstandseisen ( het uiterlijk aanzien van de schermen in de omgeving). Alle drie de aanbiedingen voldoen aan de voorwaarden en kunnen dus in principe uitgevoerd worden. De keuze is nu aan de direct betrokkenen om te bepalen welk scherm er komt.

Vijf decibel minder Het verkeerslawaai voor de bewoners van 36 woningen aan weerszijden van de snelweg is te groot. Om de geluidsoverlast voor deze bewoners van de Tolnegenweg en Wolweg met minstens vijf decibel terug te dringen, worden tussen juni en december 2005 geluidsschermen gebouwd over een totale lengte van ca. 700 meter. Het ministerie van VROM verstrekt de financiële middelen.

'Verkiezingsavond' Op dinsdag 31 mei is het dan zover. De betrokken bewoners zijn persoonlijk uitgenodigd voor de verkiezingsavond in De Hofstee in Stroe. De avond begint om 19.30 uur, belangstellenden zijn natuurlijk ook welkom. Na een korte inleiding door wethouder A. de Kruijf zullen de drie bedrijven hun ontwerpen voor de geluidsschermen presenteren. Vervolgens krijgen de betrokken bewoners de mogelijkheid om hun stem uit te brengen voor één van de ontwerpen. De verkiezing vindt plaats onder het toeziend oog van een notaris en zal plaatsvinden tussen 21.15 en 21.35 uur. Direct daarna worden de stemmen geteld en wordt de uitslag bekend gemaakt.

Barneveld, 30 mei 2005

Mutatiedatum 30/05/2005