Politie Hollands Midden

Datum: 31 mei 2005

Katwijk Doorrijden na aanrijding De politie verzoekt getuigen van een aanrijding zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Op maandag 30 mei, omstreeks 15.45 uur, is een bromfietser op het kruispunt van de Hoorneslaan en de Melkweg aangereden door vermoedelijk een rode Lancia. De auto is na de aanrijding doorgereden. Achter de Lancia heeft een blauwe Mitsubishi gereden die de aanrijding heeft gezien. De politie roept ook deze bestuurder op zich te melden. De bromfietser, een 16-jarige Noordwijkse, heeft verwondingen opgelopen na de aanrijding. Zij is van achteren aangereden, nadat zij vanaf de Hoorneslaan links wilde afslaan, de Melkweg in.

Noordwijk Aanhouding

De politie heeft op maandag 30 maart een 25-jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van het plegen van een woning- en bedrijfsinbraak in zijn woonplaats. De inbraken werden gepleegd in maart 2005. De politie kwam de vedachte op het spoor mede door een gestolen telefoon. In de woning van de verdachte werden een handtas, mobiele telefoons en een fles parfum aangetroffen. De handtas en het parfum werden door de bewoonster van de woning waar werd ingebroken herkend.

Leiden-Noord Politiebureau twee dagen dicht

Het politiebureau in Leiden Noord aan de Pelmolen is op dinsdag 7 en woensdag 8 juni gesloten in verband met werkzaamheden in het pand. Voor het doen van aangifte wordt men doorverwezen naar het bureau aan de Langegracht.

Leiden Onder invloed rijden

De politie controleerde op dinsdag 31 mei rond 03.25 uur op de Molenwerf een 33-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van de aan het bureau afgenomen ademanalyse was 655 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Verdachten van poging tot inbraak aangehouden

De politie heeft maandagavond 30 mei twee mannen aangehouden als verdachten van poging tot inbraak in een autodemontagebedrijf aan de Ommedijkseweg. Rond 23.00 uur zag de eigenaar van het bedrijf een auto stoppen. Omdat hij het een en ander niet vertrouwde inspecteerde hij met zijn zoon het bedrijfsterrein. Daarbij overliepen ze drie mannen die kennelijk op zoek waren naar auto-onderdelen. De mannen zetten het onmiddellijk op een rennen. De eigenaar en zijn zoon wist één van hen, een 42-jarige man met onbekende woonplaats, te overmeesteren en over te dragen aan de gewaarschuwde politie. De politie vond de vluchtauto met daarin de andere 23-jarige verdachte uit Klodawa (Polen) aan de Voorschoterweg. Beide verdachten zijn ingesloten. Naar een derde man wordt nog gezocht.

Leiden Man pakt zakkenroller

Dankzij alert optreden van een 24-jarige man uit Leiden werd maandag 30 mei rond 17.00 uur een 23-jarige zakkenroller uit Amsterdam gepakt. De Leidenaar zag dat een 65-jarige vrouw uit Zoeterwoude op de Lange Mare door de man werd gerold. Hij liep langs de vrouw, deed een greep in haar tas en rende met een klein geldbedrag weg. De Leidenaar ging op zijn fiets achter de zakkenroller aan. Via de Vrouwenkerkkoorsteeg en de Haarlemmerstraat wist hij de zakkenroller in de Sionsteeg vast te pakken. De gewaarschuwde politie nam de zakkenroller van hem over en sloot hem in. De politie stelt een nader onderzoek in naar eventuele betrokkenheid van de verdachte aan meer zakkenrollerij. De politie zal de Leidenaar voor zijn optreden bedanken en hem bloemen aanbieden.

Gouda Rijden onder invloed en zonder rijbewijs

De politie heeft dinsdag 31 mei omstreeks 04.00 uur een 31-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de auto rijden over de Nieuwe Gouwe Oost Zijde en hielden de bestuurder staande op de Koningin Wilhellminaweg voor een alcholcontrole. De agenten herkenden de bestuurder en de auto van een eerdere staande houding die nacht. Echter de bestuurder was toen de passagier van een 27-jarige Zwammerdammer. De Zwammerdammer was eveneens wegens rijden onder invloed aangehouden op de Clematislaan. Hij blies bij een blaastest 345 ug/l. Zijn passagier, de Alphenaar, had van de agenten al een waarschuwing gekregen niet te rijden terwijl hij onder invloed was. De man werd echter betrapt waarna hij werd aangehouden. Hij blies 635 ug/l. De limiet is 220. Tevens bleek dat beiden niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt. De auto is in beslaggenomen.

Gouda Politie houdt verdachte diefstal verkeersbord aan De politie hield dinsdag 31 mei rond 06.20 uur in een horeca-gelegenheid aan de Stoofsteeg een 51-jarige man uit Gouda aan als verdachte van diefstal van een verkeersbord. De uitbater van de gelegenheid had het bord 'Uitgezonderd fietsers' van een paal aan de Korte Tiendeweg geschroefd. Een getuige belde de politie. In de horeca-gelegeheid werd het bord aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Overlastgever opgepakt De politie hield maandagavond 30 mei rond 23.45 uur een 18-jarige jongen uit Gouda aan. De jongen maakte deel uit van een groep jongeren die voor overlast zorgden op de hoek Vlamingstraat/Vest. De melder vertelde ook dat daarbij tegen de gevels geürineerd werd. Bij het zien van de politie stoof de groep uiteen. De 18-jarige kon echter ingerekend worden. Hij kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van het daar geldende door de gemeente ingestelde samenscholingsverbod.

Lekkerkerk Snelheidscontrole

De politie heeft op maandag 30 mei, tussen 20.00 uur en 21.00 uur, gecontroleerd op de CG Roosweg. Passanten werden met de laser gecontroleerd op hun snelheid op de N210 tussen het recreatiegebied De Kwakels en afslag Berkenwoude. In totaal werden er 7 bekeuringen uitgeschreven.

----------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --