Ingezonden persbericht


Persbericht

Rijswijk, 31-5-2005

0900-XTEL: iedereen een eigen 0900-nummer

RIJSWIJK - 0900-XTEL is een nieuwe interactieve telefonische bereikbaarheidsdienst. Iedereen kan gratis een eigen 0900-XTEL nummer registreren met zijn eigen naam. Zo kan men bijvoorbeeld het naamnummer 0900 - XTEL HANS nemen. De letters staan voor de nummers op de toetsen van een telefoon. Vervolgens kan de nummerhouder zijn eigen 0900-naamnummer koppelen aan een mobiel - of vast telefoonnummer of doorschakelen naar voicemail of een Voice Response Systeem (XTEL Studio).

0900-XTEL richt zich grofweg op twee doelgroepen. Een groep gebruikers die flexibel of anoniem wil zijn in zijn telefonische bereikbaarheid en een groep die een eigen telefonische informatiedienst wil beginnen. De eerste groep zal zijn naamnummer doorschakelen naar zijn eigen mobiele of vaste telefoonnummer, de tweede groep zal meer geïnteresseerd zijn in het verdienmodel voor de eigen dienst.

Het bellen naar een 0900-XTEL nummer kost de beller ¤ 0,35 per minuut. De XTEL nummerhouder ontvangt een deel van deze opbrengsten.

De XTEL nummerhouder krijgt na registratie op www.0900xtel.nl een setje visitekaartjes met zijn eigen 0900-XTEL naamnummer. Daarnaast biedt XTEL Studio (het Voice Response Systeem) vele functionaliteiten, zoals het opnemen van persoonlijke boodschappen of mededelingen en het doorschakelen naar voicemail of een telefoonnummer.

Ook ontvangt men gratis de ingesproken voicemailtjes als geluidsbestand per email.

"De gebruikers van 0900-XTEL zijn in uiteenlopende groepen terug te vinden", aldus Jeroen Verdonk van SPING, één van de initiatiefnemers van 0900-XTEL. "Naast een grote groep jongeren die het leuk vindt om hun naam als telefoonnummer te hebben zijn er ook klein-zakelijke gebruikers die het nummer als herkenbaar en makkelijk te onthouden telefoonnummer voeren".

"Maar ook voor clubs en verenigingen biedt 0900-XTEL een waardevolle toepassing", zegt Eric Spaans van Trilab, de andere partner in 0900-XTEL. "Een centraal telefoonnummer waar leden terecht kunnen voor informatie over wedstrijden, vergaderingen of nieuws. Weer een andere groep gebruikt het als eigen dienst om mee te verdienen. Hierbij kan gedacht worden aan een eigen horoscooplijn, mop van de dag of het laatste nieuws uit de dance scene". Meer informatie is te vinden op www.0900xtel.nl



Ingezonden persbericht