Ingezonden persbericht


transtec Business PC met nieuwste Intel®-technologie

Systeem voor professionele gebruikers overtuigt door grote veelzijdigheid

Tubingen/Munchen, 30 mei 2005 - Om de nieuwe Intel Boards en chipsets met de bijpassende CPU's op de markt te brengen, stelt transtec AG - met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming - zijn nieuwe Business PC voor. Het systeem ondersteunt reeds de nieuw gelanceerde Intel® Pentium® D processor met een kloksnelheid tussen 2,8 GHz en 3,2 GHz en de nieuwe Intel® Express Chipset 945G. De processor met dubbele kern beschikt over een front-side-bus met een snelheid van 800 MHz en ondersteunt de Extended Memory 64 technologie van Intel® voor een geheugenadressering van 64-bit. Ook de nieuwe chipset bevat talrijke verbeteringen en vormt de basis voor het toekomstgerichte Digitale Kantoor (Digital Office). Zo biedt Graphics Media Accelerator 950, de nieuwe geïntegreerde grafiek van Intel®, een duidelijk hogere grafische prestatie tegenover zijn voorganger - na tests met de benchmark 3Dmark 2005 wordt de dubbele snelheid bereikt.

Zoals dat bij alle producten van transtec gebruikelijk is, kan de nieuwe Business PC individueel geconfigureerd worden. Daarbij kan de klant over meer dan 100 opties beschikken. Een harde schijf van 80 GB SATA II en een hoofdgeheugen van 256 MB DDR2 dat tot 4 GB uitgebreid kan worden, behoren tot de standaard.

Niet alleen de veelzijdige configureerbaarheid is overtuigend, maar ook de talrijke nuttige standaardfuncties van de Business PC: Zo zijn bijvoorbeeld de aansluitingen voor USB en audio aan de voorzijde bijzonder handig voor de vlotte aansluiting van externe hardware; een uitwasbare stoffilter beschermt het gevoelige binnenleven tegen vervuilingen; de afsluitbare zijwand kan gereedschaploos geopend worden; ook de ventilator kan gereedschaploos bevestigd worden en optioneel ook de PCI-kaarten. De montage kan dus snel en probleemloos verlopen. Ook de trillingsdempende HDD-rubberen ophangingen en de CPU-koeling via een in de zijwand geïnstalleerde luchtgeleiding zijn goed doordacht. De sluitbeugel op de rugzijde zorgt eveneens voor veiligheid. Via deze beugel kan de behuizing met een in de handel gangbaar slot vergrendeld en aangesloten worden. Kortom: allemaal innovatieve kenmerken van de uitrusting die de op de markt gebruikelijke omvang ruimschoots overschrijden.

Met de Business PC van transtec kunnen de professionele gebruikers beschikken over een systeem dat tegemoetkomt aan de hoogste vereisten op het gebied van betrouwbaarheid, continuïteit, uitbreidbaarheid en een veilige investering. Deze PC is vooral gericht op multimediagebruikers die noch op het gebied van de uitrusting, noch op het vlak van de prestatie van het systeem compromissen willen sluiten. Op basis van de nieuwste Intel®-technologieën zijn storings- en vertragingsvrije registraties van films, realistische computersimulaties, 3D-grafieken, beeldbewerking en streaming media zoals audio- en videobewerking of spraakherkenning probleemloos mogelijk.

Met de nieuwe, nogmaals verbeterde prestatieomvang sluit de Business PC van transtec aan op de succesvolle Lijn van PC's en Werkposten van deze fabrikant uit Tubingen.

Over transtec AG:
Het beursgenoteerde transtec AG biedt op maat gemaakte IT-systemen, server- en opslagoplossingen aan, naast ook de daarbij behorende netwerk- en randproducten. Als systeemfabrikant voor de Business-to-Business- omgeving is transtec sinds 1980 een speler op de markt. transtec is een van de tien grootste server- en opslagfabrikanten in Europa. De onderneming is actief in acht Europese landen. Alle transtec producten kunnen via Internet geconfigurereerd en besteld worden. Transtec telt in heel Europa ongeveer 200 medewerkers. Meer informatie vindt u ook op internet onder www.transtec.nl / www.transtec.de.

Uw contactpersoon op de redactie:

Carsten Jekel
E-Mail: IR-PR@transtec.de
Telefoon: +49 (0) 70 71 7 03-2 12
Telefax: +49 (0) 70 71 7 03-9 02 12

-----------------------

ttec Computers B.V.

Postbus 38040
6503 AA Nijmegen

Phone: 024 3434210
Fax: 024 3434219
E-Mail ttec@ttec.nl
www http://www.ttec.nl

---- --