Provincie Overijssel

Provincie subsidieert 90 nieuwe banen

De provincie Overijssel geeft twee bedrijven in totaal 350.000 euro subsidie voor nieuwe arbeidsplaatsen. ROSEN Europe en Excalibur krijgen een jaar de tijd om respectievelijk 65 en 25 banen te creëeren. Gedeputeerde Abbenhues: "Vorig jaar hebben we op deze manier al voor ruim 500 banen gezorgd."

Het Oldenzaalse ROSEN Europe BV krijgt bijna een kwart miljoen euro subsidie om uit te breiden. De ROSEN Groep inspecteert wereldwijd olie- en gaspijpleidingen en olieopslagtanks. ROSEN Europe BV coördineert projecten in onder meer Zuid-Amerika en centraal Azië. Xcalibur BV kan een subsidie van een ton tegemoet zien voor een nieuwe vestiging in Zwolle. Het bedrijf coacht, traint en detacheert callcenter-medewerkers.

Eén jaar
De uitbreiding van ROSEN levert 65 fulltime arbeidsplaatsen op. De nieuwe vestiging van Xcalibur is goed voor 25 fulltime banen. Beide bedrijven hebben nu één jaar de tijd om de uitbreiding en de nieuwe vestiging te realiseren. De provincie keert dan uit op basis van de gecreëerde arbeidsplaatsen.

Succesvol

De subsidies komen uit de Arbeidsplaatsenpremieregeling (APR-II). Ondernemers die een bedrijf in Overijssel willen vestigen of uitbreiden kunnen hierop een beroep doen. "De APR is goed voor de werkgelegenheid in de provincie. Het is een succesvol instrument om bedrijfsinvesteringen en starters te stimuleren en om bedrijven te werven", aldus Carry Abbenhues, gedeputeerde voor Economie en Innovatie.

18,5 miljoen

De APR regeling heeft in 2004 ruim 500 arbeidsplaatsen en 18,5 miljoen euro aan investeringen opgeleverd. Deze subsidie geldt overigens alleen voor delen van Almelo, Borne, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Oldenzaal en Steenwijkerland. Voor Gedeputeerde Staten van Overijssel is het stimuleren van de werkgelegenheid één van de doelen uit het Onderhandelingsakkoord 2003-2007 'Ruimte voor Actie' van de provincie.

Lees meer over werkgelegenheid in Overijssel

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2005 Provincie Overijssel