Politie Groningen

Persberichten dinsdag 31 mei 2005

provincie Groningen, 31-05-2005 -

Hoogezand: politie houdt man aan na mishandeling broer
In een woning aan Castor in Hoogezand heeft de politie maandagnacht een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De politie kreeg een telefonische melding over een ruzie in de woning. Ter plaatse troffen agenten een openstaande deur aan en in de woning waren twee mannen aan het vechten. De mannen bleken broers die een familieruzie aan het beslechten waren. De bewoner (46) bleek inmiddels aanzienlijk letsel te hebben opgelopen. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Zijn broer de verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Ten Post: bedrijfsongeval
Bij werkzaamheden op het terrein van zijn bedrijf aan de Kollerijweg in Ten Post is maandagmorgen een 28-jarige man uit Ten Post gewond geraakt. De man was samen met zijn 19-jarige broer bezig met het demonteren van een contragewicht van een tractor. Om geen hinder van het contragewicht te hebben werd het zo dicht mogelijk bij een muur van het gebouw geplaatst. Nadat het contragewicht aan een kant was losgemaakt kantelde het gewicht en kwam het slachtoffer er met zijn benen klem onder te zitten. Zijn broer wist hem nog wel te bevrijden maar het slachtoffer liep letsel op aan beide benen. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Lauwersoog / Harkstede: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op twee locaties snelheidscontroles gehouden.

Marneweg in Lauwersoog: maandagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 260, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
N986 (Hoofdweg) in Harkstede: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 510, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Berichten stad volgen later