Stad Utrecht, 10.05 uur

Utrecht 31-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Poging beroving

UTRECHT - Maandagavond 30 mei is een 35-jarige man uit Utrecht bedreigd op het Prins Berhardplein.

De man reed op zijn brommer over de Prins Berhardlaan en sloeg af naar het Prins Bernhardplein. Ter hoogte van een supermarkt werd hij tot stoppen gemaand door een voor hem onbekende man. De bromfietsbestuurder stopte en zag op dat moment een groep van ongeveer 10 personen om hem heen staan. Zij dwongen hem zijn geld en brommer af te staan. Omdat de man ineens gas gaf, wist hij te ontkomen. De man heeft geen duidelijk signalement kunnen geven. Heeft u iets gezien, neemt u dan contact op met de politie van het district Utrecht noord, via tel. 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Maandagmiddag 30 mei raakte een bromfietsbestuurder licht gewond op de Lieven de Keylaan.

De 16-jarige bromfietser uit Utrecht reed omstreeks 19.30 uur over de Lieven de Keylaan in de richting van de Berlagestraat. De bromfietser wilde waarschijnlijk een 49-jarige automobilist die over dezelfde kruising reed, inhalen. De jongen remde echter ineens af waardoor hij ten val kwam en onder de auto voor hem terecht kwam. Ambulacnepersoneel onderzocht de jongen, maar constateerden dat hij zich bij de eerste hulp kon laten helpen. De jongen droeg geen helm, had geen certificaat en bleek onverzekerd te rijden. Hij heeft hiervoor bekeuringen gekregen.

Jeugdige verdachten aangehouden

VLEUTEN Maandagavond 30 mei omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner inbrekers betrapt had in zijn woning aan de Alidahoeve. Andere getuigen meldden dat een groep jongens weg vluchtten in een net gestolen auto. Na een zoektocht in de omgeving troffen agenten op de Smalle Themaat zes jongens (van 12, 13, 15, 16, 17 en 18 uit Utrecht) aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Vier jongens konden daar direct worden aangehouden. Twee anderen vluchtten naar de Lindehoeve, waar zij werden ontdekt door getuigen. Op een nabijgelegen fietspad trof de politie de gestolen auto aan. Deze is voor onderzoek afgesleept. Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld. De politie doet nader onderzoek.

Straatroof

UTRECHT - In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 mei vond op het 24 Oktoberplein een straatroof plaats waarbij een vrouw slachtoffer werd.

Een 21-jarige vrouw stond omstreeks 00.10 uur met haar auto te wachten voor het rode verkeerslicht aan het 24 Oktoberplein. Plotseling werd het rechterportierraam ingeslagen en griste een onbekende jongen de tas van de vrouw van de voorstoel. De verdachte rende weg in de richting van de Beneluxlaan, waar hij achterop een gereedstaande scooter sprong waar een medeverdachte op zat.

De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Politie int groot aantal boetes

UTRECHT - De politie van het district Utrecht noord hield maandag 30 mei de eerste actiedag waarbij openstaande boetes en uitstaande gevangenisstraffen geïnd en ten uitvoer gebracht werden.

In totaal werden ruim 100 adressen bezocht en hield de politie 10 personen aan. De meeste mensen waren bereid hun openstaande boete te betalen. Ook kwamen mensen spontaan naar het bureau om te voorkomen dat de politie aan de deur zou komen. Rond 14.00 uur had de politie al ruim 10.000 euro aan openstaande boetes geïnd. Ook werden drie autos in beslag genomen. De politie van het district Utrecht noord is tevreden over het resultaat en roept mensen op die nog een boete hebben openstaan of zich nog bij de politie moeten melden, dit alsnog te doen. Dit voorkomt dat de politie toch nog aan de deur komt.