Ingezonden persbericht


Persbericht

's Heerenberg, 31 mei 2005

Etikettendrukker Kolibri kiest voor Navision

's-HEERENBERG - Kolibri Etikettenfabriek te 's-Heerenberg, een bedrijf dat op jaarbasis zo'n vijfhonderd miljoen etiketten op meer dan honderd verschillende zelfklevende materialen drukt, stapt over op Navision. Dat meldt de Microsoft Business Solutions-partner Rainbow Solutions in Heeswijk-Dinther, die deze add-on in Nederland en België levert. Eerder stapte Chevalier International al over op Navision.

"Kolibri werkt met een team van zeventig goed getrainde specialisten en beschikt over de modernste, computergestuurde pre-press- en verwerkingsapparatuur", zegt directeur J.F. Vink. "Sinds 1964 produceren we zelfklevende etiketten. Die variëren van standaardetiketten tot hoogwaardige productlabels, eventueel voorzien van hoogstaande detectie- en veiligheidskenmerken. Omdat wij te maken hebben met zeer complexe calculatie-, planning- en productieprocessen, laat ons bedrijf zich niet vangen in een standaard softwarepakket. In onze intensieve zoektocht naar een nieuw integraal automatiseringspakket, kwamen we er al snel achter dat Navision - in combinatie met de geïntegreerde grafische module Rainbow Graphic - veruit het beste aansluit op onze wensen en eisen. Vooral de calculatiemodule is voor ons ontzettend belangrijk. Straks kunnen we onze klanten nog beter en sneller het beste voorstel doen, of snel het beste alternatief berekenen. Navision is zeer flexibel, zodat ook toekomstige ontwikkelingen makkelijk kunnen worden geïntegreerd. Dat is voor ons van essentieel belang, mede omdat we ons steeds verder internationaliseren. Ook kunnen we straks gewijzigde herdrukken veel gemakkelijker verwerken dan met ons huidige pakket. Dat marktleider Microsoft achter de add-on staat, betekent dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de continuïteit van onze automatisering. Software is voor ons een van de belangrijkste tools als het gaat om het waarborgen van een permanente kwaliteit. Daarom hebben we als directie unaniem voor Navision gekozen."

Rainbow Graphic is een officieel wereldwijd geregistreerde add-on van Microsoft Business Solutions. De ERP-oplossing heeft zich inmiddels in veel grafische bedrijven bewezen. Rainbow Solutions BV draagt zorg voor de implementatie van het nieuwe systeem voor Kolibri Etikettenfabriek. Kolibri verwacht dat Navision per 1 september volledig operationeel zal zijn. Info:: www.rainbowsolutions.nl / www.kolibri.nl

Noot voor de redactie (