Ingezonden persbericht


Persbericht

ING direct kiest voor informatica s data-integratieplatform

~ Nederlands hoofdkantoor gebruikt PowerCenter voor het ontsluiten van data in zijn wereldwijde vestigingen ~

Nieuwegein, 31 mei 2005 Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), toonaangevende aanbieder op het gebied van data-integratiesoftware, maakt bekend dat het in Nederland gevestigde hoofdkantoor van ING Direct heeft gekozen voor Informatica s data-integratieplatform PowerCenter. Met PowerCenter beschikt ING Direct over een datawarehouse van waaruit analyses gemaakt kunnen worden van de financiële prestaties van alle ING Direct-kantoren.

ING Direct, onderdeel van de ING Groep, heeft business units in Australië, Spanje, Frankrijk, Verenigde Staten, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Canada. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp. Hier zit een team dat de verrichtingen van alle business units volgt en coördineert. Om alle informatie uit de business units goed te kunnen analyseren is er met PowerCenter een datawarehouse gebouwd. Hierin worden eens per maand alle data uit de business units verzameld, geanalyseerd en vergeleken.

Tijdens het uitgebreide selectieproces hebben we een aantal factoren meegewogen. Belangrijk daarbij was dat PowerCenter al op meerdere plaatsen binnen de ING Groep naar grote tevredenheid wordt gebruikt , aldus Taco Wassenaar, strategy and development officer bij ING Direct.

"Voor een grote organisatie als ING Direct is het erg belangrijk om over actuele en betrouwbare informatie te beschikken , zegt Marc de Vries, Senior Account Manager bij Informatica Nederland. "Wij bieden met PowerCenter ING Direct het meest onafhankelijk, schaalbare en open platform voor data-integratie op enterpriseniveau. De keuze van ING Direct, één van de meest toonaangevende online banken, onderstreept dit."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data integratie. Dankzij Informatica s producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.200 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040 235 46 00
E-mail:cathelijnev@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com