KNHS


KNHS lanceert handboek voor verbetering ruiter-en menpaden 31/5/2005

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft een handboek ontwikkeld voor de aanleg van ruiter-en menpaden in Nederland. Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit en kwantiteit van deze paden veel te wensen overlaat. Bovendien is er vaak geen aansluiting tussen routes of zijn deze niet voldoende verkeersveilig. Het 'Handboek ruiter-en menpaden' dient als leidraad voor terreineigenaren die verantwoordelijk zijn voor de aanleg en verbetering van de ruiter- en menpaden.

Nederland heeft 4300 kilometer gemarkeerde ruiter-en menpaden, die circa 800.000 recreatieve ruiters en menners in hun behoefte voorzien. Naar aanleiding van vele meldingen van ruiters en menners bij de KNHS Recreatiesportvereniging (RSV) is vastgesteld dat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de paden tekort schiet. In het zeer praktische handboek zijn de nodige tips opgenomen om de diverse instanties te ondersteunen bij de aanleg van nieuwe ruiter-en menpaden en het verbeteren van de kwaliteit van de bestaande paden. Zo wordt uitgebreid aandacht besteed aan de juiste ondergrond, de ideale breedte en de gewenste begroeiing van de paden. Het boek bevat tevens nuttige aanwijzingen hoe men in aanmerking kan komen voor subsidie. De KNHS is blij dat met dit boek een belangrijke bijdrage geleverd kan worden aan de kwaliteit en kwantiteit van de ruiter-en menpaden in Nederland.

Het eerste exemplaar van het handboek is op 27 mei tijdens een bijeenkomst aangeboden aan de regioconsulenten van de KNHS. De regioconsulenten vormen de onmisbare schakel tussen de KNHS-leden en de terreineigenaren voor het bewaken en creëren van goed berijdbare en gevarieerde ruiterpaden en menpaden in Nederland.

De KNHS stuurt het handboek begin juni gratis toe aan terreineigenaren, terreinbeheerders, natuurorganisaties, gemeenten, Water-en Recreatieschappen en belanghebbende adviesbureaus. Het boek is voor andere geïnteresseerden ook te bestellen via www.knhs.nl-> Service & bestel en kost 19,95 euro.