Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)


Nieuws

Richard Krajicek foundation award 2005 : voor de beste educatieve sportactiviteit

31 mei 2005

Sporten is leuk en gezond voor de kinderen en jongeren De Richard Krajicek Foundation Award 2005 stimuleert leuke en leerzame sportactiviteiten voor de jeugd. Sportactiviteiten waarbij sport een middel is om de fysieke, mentale én sociale vaardigheden van kinderen en jongeren te helpen ontwikkelen, kunnen meedingen naar de hoofdprijs van 10.000,-.

Sportactiviteiten met een educatief thema
Het gaat om activiteiten die bedoeld zijn voor jeugd in de leeftijd van 4-23 jaar en hun opvoeders. De activiteiten moeten aansluiten bij de thema's van Opvoeding door Sport:

- gezondheid: het aanleren van een actieve en gezonde leefstijl;
- integratie: het leren actief deel te nemen aan de maatschappij (burgerschap);

- waarden en normen: het aanleren van sociale vaardigheden (omgangsvormen) en het leren omgaan met regels.

Eerste prijs 10.000,-!
De eerste prijs bestaat uit een bedrag van 10.000,- ! De tweede en derde prijs zijn respectievelijk
5.000,- en 2.500,-. Daarnaast zijn er nog drie aanmoedigingsprijzen van elk 1.000,- .

Wie kan meedoen?
Scholen, sportverenigingen, buurt- en welzijnsorganisaties, instellingen voor kinderopvang, gezondheidszorg en gemeenten kunnen meedingen naar de Richard Krajicek Foundation Award.

Databank
De inzendingen voor de Richard Krajicek Foundation Award worden opgenomen in de databank Opvoeding door Sport. Anderen in het land kunnen hiermee voorbeelden zien en inspiratie opdoen. Organisaties die niet (willen) meedingen kunnen hun activiteiten ook aanmelden bij de databank.

Deadline
De deadline voor inzending van activiteiten is 15 juli 2005.

Voorzitter Richard Krajicek
Richard Krajicek is de juryvoorzitter. De Richard Krajicek Foundation, NIZW Jeugd en NISB organiseren de Richard Krajicek Foundation Award 2005 in opdracht van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Informatie
Een inzendformulier en meer informatie over de voorwaarden, de procedure, de prijzen en de jury is te vinden op de sites www.bredeschoolnizw.nl en op www.nisb.nl. Op deze sites staat ook de databank Opvoeding door Sport.
Contactpersoon: Pieter Paul Bakker, Expertisecentrum Brede School / NIZW Jeugd. Telefoon (030) 230 63 11, e-mail p.bakker@nizw.nl. Meer informatie over het thema Opvoeding door Sport vindt u op de site www.opvoedingdoorsport.nl en over de Richard Krajicek Foundation op www.krajicek.nl.