Politie Zuid-Holland-Zuid

31/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

31-05-2005 - Persberichten District II

DRONKEN IN DE TUIN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft maandagavond 30 mei een 54-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden in de tuin van zijn woning. De man stond in zwaar beschonken toestand in de tuin en had met een hamer een ruit van zijn eigen woning ingeslagen. Zijn vrouw en kinderen waren op dat moment binnen en schakelden de politie in. De man blies op het bureau ver boven de streep. Hij bracht een nachtje in de cel door.

BOTSING
OUD-ALBLAS Een 76-jarige vrouw uit Bleskensgraaf is maandagmiddag 30 mei gewond geraakt toen zij op de fiets werd aangereden door een personenauto. Dit gebeurde op de kruising Peilmolenweg/Oosteinde. Een 23-jarige automobiliste uit Groot-Ammers verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor haar van rechts komende fietser. Daardoor ontstond een botsing. Het slachtoffer werd met een gebroken enkel en een hersenschudding naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

BEDRIJFSONGEVAL
SCHELLUINEN Een 40-jarige man uit Gorinchem is maandagmiddag 30 mei ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man was aan het werk bij een bedrijf aan de Kaatsbaan in Schelluinen. Hij was bezig met het buigen van repen ijzer ten behoeve van scheepsramen. Het slachtoffer bediende de buigbank en stond tussen de bank en de hydraulische buigarm. Door onbekende oorzaak boog de buigarm verder door waardoor de man tegen de bank werd klemgedrukt. De machine werd direct stilgezet en het slachtoffer bevrijd. De ambulance en de traumahelikopter kwamen ter plaatse voor de eerste medische zorg. Het slachtoffer is daarna met de ambulance vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Hij heeft inwendig letsel, vermoedelijk een gescheurde milt en beschadigde nieren.

MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft maandagmorgen 30 mei een 30-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van vernieling van een woning en bedreiging/mishandeling van zijn moeder. Dit gebeurde tussen 25 en 30 mei in de Vroedschapstraat. De man had een ruit vernield en zijn moeder bij de keel gegrepen. De mishandeling lag in de relationele sfeer. De man is in verzekering gesteld.