Gemeente Assen


Tevredenheid over Wvg vervoer

31 mei 2005

Cliënten en gemeente Assen zijn bijzonder tevreden over de prestaties van het Regionaal Vervoerscentrum uit Eibergen dat vanaf 1 januari het Wvg vervoer voor de gemeenten Assen en Aa en Hunze verzorgt. Meer dan 95% van de ritten wordt correct uitgevoerd. Het aantal klachten varieert van zestien tot nul per maand. Dit blijkt uit een overzicht over de eerste vier maanden.

In januari was nog sprake van enige opstartproblemen. Het percentage correct uitgevoerde ritten bedroeg toen rond de 90%. In februari waren de problemen opgelost en vanaf dat moment haalde de vervoerder een score van rond de 95%. Een en ander is ook terug te zien in het aantal klachten. In januari namen nog 16 mensen contact op met de gemeente om een klacht in te dienen. In april waren er geen klachten.

Iedere maand verzorgt taxi Dorenbos voor het Regionaal Vervoerscentrum zo'n 4800 ritten in Assen. De gemiddelde duur van de ritten is 12 minuten. Het aantal gereden zones komt goed overeen met de ramingen van de gemeente. De verwachting is dan ook dat de uitvoering van het vervoer in 2005 binnen de vastgestelde financiële kaders blijft.