Gemeente Soest

Sport

Datum: 31/05/2005

Onderzoek naar deelname aan sport onder Soester bevolking

Bijna 5000 mensen van 18 jaar en ouder ontvangen de komende week een lijst met vragen over sportdeelname, sportvoorzieningen en vrijwilligerswerk. Leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs zijn al benaderd. De vragenlijsten worden verstuurd in het kader van een grootschalig onderzoek naar deelname aan sport onder de Soester bevolking.

Met de uitkomsten van het onderzoek in de hand kan de gemeente Soest in de toekomst beter inspelen op de wensen en behoeften van de inwoners. De opdracht voor dit grootschalige onderzoek is gegeven door het breedtesportproject van de gemeente Soest. Het doel van dit project, dat al weer drie jaar loopt, is het verbeteren van de sportinfrastructuur en het afstemmen van vraag en aanbod op sportgebied.

Het onderzoek wordt gehouden onder 4800 volwassen (18 jaar en ouder). Daarnaast krijgen alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs (2000 kinderen) en alle leerlingen van het voortgezet onderwijs (2000 jongeren) in de gemeente Soest een vragenlijst. Het totale onderzoek omvat 8800 vragenlijsten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Sportscan. Dit bureau heeft veel ervaring op het gebied van onderzoek naar sportdeelname. Ze werken volgens de Richtlijnen Sportdeelname Onderzoek (RSO) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Door het onderzoek kan in de toekomst beter rekening worden gehouden met de verschillende wensen en behoeften van sporters in de gemeente Soest. De gemeente roept daarom alle mensen die binnenkort de vragenlijst ontvangen op om de lijst in te leveren. De inzenders maken kans op één van de VVV bonnen die na afronding van het onderzoek worden verloot.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer