Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

31-05-2005
Blauwe vlaggen voor Ameland

Op Ameland zijn de badstranden bij Buren, Nes en Hollum en de jachthaven weer onderscheiden met de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

Het mogen voeren van de Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden en jachthavens. Beoordeeld worden o.a de sanitaire voorzieningen, de zwemwaterkwaliteit, de voorzieningen voor gehandicapten en of het strand schoon is.

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen ligt in handen van de onafhankelijke milieuorganisatie Foundation for Environmental Education (FEE). In Nederland wordt de Blauwe Vlag-campagne uitgevoerd door de ANWB in opdracht van FEE-Nederland.

De Blauwe Vlag-toekenning is één jaar geldig. Elk jaar wordt gecontroleerd of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen. Na een nationale nominatie kent de internationale jury al dan niet de Blauwe Vlag toe.

---

© 2002 Gemeente Ameland