Landstede


Je eigen talent ontdek je in Talentstad

Talentstad is een plek waar je op zoek kunt naar je eigen talenten. Waar je in je eigen tempo kunt snuffelen aan de meest uiteenlopende beroepsrichtingen, zodat je
zorgvuldig een keuze kunt maken.

Veel jongeren weten nog niet precies wat ze later willen worden als ze naar het derde jaar van het VMBO gaan. Terwijl ze op het reguliere VMBO dan al wel een keuze moeten maken.

En wat doe je als je voor bijvoorbeeld Handel hebt gekozen, en je komt halverwege het derde jaar tot de ontdekking dat Voertuigentechniek toch beter was geweest? Of bijvoorbeeld
Transport en Logistiek? Als je switcht, heb je een half jaar gemist.

Als je toch maar blijft hangen in je huidige opleiding, gaat dat ten koste van je motivatie. In Talentstad krijgen de leerlingen veel ruimte om hun programma in te vullen met verschillende modules. En cursussen die bij je passen en die je helpen om uiteindelijk een goede keuze te maken.

Talentstad biedt het unieke VMBOSelect aan, waarbij de leerlingen zoveel mogelijk vrijheid krijgen bij de invulling van hun onderwijs.

De leerling die eenmaal weet wat hij wil, volgt de modules die bij hem passen, waarna het examen afgelegd kan worden in de beroepsrichting van zijn keuze. En wat ook zo leuk is aan Talentstad: het sluit heel goed aan op het MBO.

Meer informatie en nieuws op Talentstad.nl