Gemeente Dordrecht


---

Herinrichting 't Vissertje definitief

Start uitvoering najaar 2005

Ietske Roest

Bij de herinrichting van het gebied 't Vissertje aan het Wantij in Stadspolders komt geen openbare trailerhelling. Dit is de belangrijkste wijziging op het herinrichtingsplan van het recreatief knooppunt 't Vissertje dat in januari 2005 ter inzage heeft gelegen. De trailerhelling is alleen toegankelijk voor hulpdiensten zoals brandweer en de Dordtse Reddingsbrigade. Overige inspraakreacties leidden tot het realiseren van een fietsenstalling en het aanbrengen van halfverharding op het wandelpad. Het gebied wordt niet ingericht als zwemgelegenheid. Wel blijft de mogelijkheid aanwezig om op het strandje te zitten. Op het plan zijn 50 reacties ontvangen. De realisatie vindt gefaseerd plaats en start in het najaar van 2005. Reacties op het plan
Het nieuwe wandelpad langs de oever, het opknappen van de Loswal en het haventje worden positief gewaardeerd. De mensen ervaren overlast in het gebied door toename van het gebruik van de Loswalweg als aan- en afvoerroute. Sommige bewoners vrezen dat de aanplant van de dubbele rij populieren op het westelijk deel hun uitzicht bederven. Deze reacties gaven geen aanleiding om het ontwerpplan aan te passen. De mensen die hebben gereageerd, ontvangen een brief met het collegebesluit.

Uitgangspunten voor de herinrichting
Recreatie dichtbij huis en in contact met de rivier en de natuur is het uitgangspunt bij de herinrichting van 't Vissertje. Recreatie is in hoofdzaak gericht op recreanten die het gebied wandelen, fietsend of varend bereiken.

Redactie
Ietske Roest
Communicatie

telefoon 078 - 639 89 83

email i.roest@dordrecht.nl

Informatie