Gemeente Berkel en Rodenrijs

Algemeen nieuws

Schuurfeest; informeer eerst bij de gemeente
Nooduitgang bord In Berkel en Rodenrijs worden regelmatig schuurfeesten gehouden. Deze feesten vinden plaats in gebouwen die normaal gesproken daarvoor niet worden gebruikt. Het aantal bezoekers kan oplopen tot enkele honderden.

Vanwege de gemeentelijke Bouwverordening is het niet toegestaan om zonder toestemming van het college van burgemeester en wethouders in een schuur, garage of tent een feest voor meer dan 50 personen te organiseren. Deze ruimtes zijn namelijk niet altijd geschikt voor dit soort feesten. Bezoekers zouden daardoor onnodige risico´s kunnen lopen.

Het college van Burgemeester en Wethouders wil niet alle feesten zonder meer verbieden. Het college is van mening dat feesten met het karakter van familiefeesten, waarbij dus geen kaart- of drankverkoop plaatsvindt, in principe mogelijk zouden moeten zijn. Omdat bezoekers bij dit soort feesten risico's kunnen lopen doordat blusmiddelen, noodverlichting, nooduitgangen e.d. ontbreken moet er wel op worden toegezien dat de organisatoren aan de elementaire brandveiligheidseisen hebben voldaan.

Wie van plan is een schuurfeest te organiseren waar meer dan 50 personen aanwezig zullen zijn, moet minimaal twee weken van te voren contact opnemen met de heer P. Schuurmans, brandpreventiemedewerker van de gemeente. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (010) 514 0790.

Wanneer een schuurfeest niet aan de elementaire eisen voldoet, kan het niet doorgaan of zal er op last van de politie of brandweer een einde aan worden gemaakt.