Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB levert Content Management & Retrieval-oplossing aan het Amerikaanse Ministerie van Justitie

Het Public Safety Officer's Benefit Program zet de ZyLAB-oplossing in voor het beheer van dossiers van tijdens de diensttijd gewonde of omgekomen medewerkers.

Amsterdam, 31 mei - ZyLAB, gevestigd marktleider op het gebied van document imaging en full-text retrieval software, levert de ZyIMAGE Enterprise Webserver Suite-oplossing aan het Bureau of Justice Assistance (BJA), onderdeel van het Amerikaanse Office of Justice Programs, US Department of Justice. Met de nieuwe oplossing kan het Public Safety Officer's Benefit (PSOB)-programma zorgen voor beter beheer van de duizenden papieren en elektronische dossiers omtrent tijdens de diensttijd omgekomen en verwonde medewerkers. Op deze manier kunnen nabestaanden sneller uitkeringen en studiebeurzen krijgen.

Onder de Public Safety Officers vallen onder andere politieagenten, brandweer en reddingswerkers. BJA ontvangt, organiseert en verwerkt duizenden pagina's papieren en elektronische documenten inclusief formulieren, geboortecertificaten, overlijdensaktes, trouwaktes, brieven, e-mails en spreadsheets. BJA handelt claims af op het gebied van overlijden, lichamelijk letsel en educatieclaims voor familieleden van Public Safety Officers. Het is voor BJA belangrijk dat deze documenten nauwkeurig worden gearchiveerd en verspreid richting het personeel dat verantwoordelijk is voor de verwerking. Daarnaast is het van belang dat de documenten snel kunnen worden gevonden en dat de integriteit van het document gehandhaafd blijft.

De ZyIMAGE Enterprise Webserver Suite biedt gebruikers, zoals BJA, de unieke mogelijkheid documenten te scannen in een bestandsformaat dat voldoet aan een open technologische standaard (XML en TIFF). Daarnaast kunnen de documenten worden doorzocht op zowel de volledige tekst in het document als op sleutelvelden. De oplossing voldoet tevens aan de DoD 5015.2- reocrds management standaard voor het bewaren van informatie.

"Overheidsinstanties zoeken voor de verbetering van interne en externe efficiëntie oplossingen die gebruiksvriendelijk zijn, gebaseerd zijn op open technologie en die kunnen integreren met bestaande systemen", aldus Dr. ir. Jan C. Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "We werken met veel plezier aan dit PSOB-programma dat er voor zorgt dat de moedige medewerkers en hun familie goed worden verzorgd in tijden van tegenslag."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete oplossingen voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com


---

Voor redactionele informatie: PB0605
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com , website: www.influx-pr.com