Digitale Gemeente Houten

Schonauwen 2 superbuurt van Nederland

maandag 30 mei 2005 - Door: Frank Magdelyns

De NCRV heeft maandag in de wijk Schonauwen 2 in Houten-Zuid de eerste opnames opgenomen van het programma "Superbuurt".

In dit programma wordt duidelijk gemaakt hoe groot het probleem van het hardrijden in de wijk is, evenals de chaotische en gevaarlijke taferelen die zich volgens de bewoners afspelen als de school "De Stek" uitgaat. De opnames die in de wijk zijn gemaakt, zijn de eerste van een serie. Afhankelijk van het resultaat wordt besloten tot uitzending en opnames op andere plaatsen.

De bedoeling van het programma is dat de bewoners een gezamenlijk probleem aan pakken. De NCRV heeft maandag bij diverse huizen aangebeld en vragen gesteld. Zowel de NCRV als de gefilmde bewoners en de bewonersvereniging zijn erg enthousiast over de gemaakte opnames.

Van de buurt wordt binnenkort verwacht dat ze met oplossingen voor het probleem van te hard rijden komen die in één dag te realiseren zijn en waarbij geen toestemming van de gemeente nodig is. Op woensdagavond 1 juni wordt één oplossing uitgekozen, die op zaterdag 4 juni wordt uitgevoerd.

De bewonersvereniging hoopt op een grote opkomst van de bewoners en maakt duidelijk dat iedereen mee mag denken en ideeën op mag sturen. Indien er onvoldoende ideeën zijn, of indien de opkomst erg tegenvalt kan dit betekenen dat het programma niet doorgaat.

Bewonersvereniging Schonauwen 2

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).