MORPHEOUS BENELUX BV

Eastern introduceert 2e generatie digitale TV voor de auto

In-Car Entertainment wordt steeds populairder en heeft de kostbare audio-systemen nagenoeg verdreven van de wensenlijst van de moderne, veeleisende automobilist. Steeds meer auto's worden nu uitgerust met één of meer TV-schermen waarop DVD-spelers en spelcomputers worden aangesloten, terwijl een fiks groeiend aantal auto's is voorzien van moderne navigatiesystemen met goede beeldschermen. De nieuwste trend is nu digitale televisie in de auto en ook daar laat zich een fikse groei noteren. Met de komst van de nieuwe ontvanger van Eastern wordt een flinke prijsdoorbraak gemaakt waardoor digitale TV in de auto nu voor een veel breder publiek bereikbaar wordt.

Bas Smulders, Directeur van Morpheous Benelux en importeur van de Eastern SE863-T: 'Wij hebben als eerste in de Benelux de nieuwste generatie mobiele TV-ontvanger voor in-car digitale TV op de markt gebracht. Dankzij deze nieuwste technologie is een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit gewaarborgd in het dekkingsgebied, ook bij hogere snelheden.'
De SE863-T is speciaal ontwikkeld voor de ontvangst van digitale televisie in de auto. Omdat het systeem van Eastern is voorzien van twee speciale antennes en geavanceerde elektronica blijven het beeld en geluid tijdens het rijden van optimale kwaliteit. Bij uitgebreide tests bleek de nieuwe ontvanger zelfs bij snelheden van ruim boven de 120 km/u nog steeds uitstekende kwaliteit te bieden, een duidelijke verbetering ten opzichte van de bestaande apparatuur van de eerste generatie.

De ontvanger is te bedienen via een meegeleverde afstandbediening en Nederlandstalige menu's op het scherm. Ook teletekst is te ontvangen en programmagegevens zijn op te vragen via de digitale programmagids. De door Morpheous geleverde set bestaat uit:

11)- SE863-T mobiele ontvanger
12)- Twee kleine raamantennes voor montage in de auto 13)- Afstandbediening
14)- Losse infrarood ontvanger voor afstandbediening 15)- Aansluitkabels
16)- Nederlandse handleiding
17)- Smart-card voor activeren van alle kanalen

Voor het TV scherm wordt vaak gebruik gemaakt van het bestaande scherm van het navigatiesysteem in het dashboard of schermen in de hoofdsteunen.

Dekking en ontvangst
Via aanbieders KPN en Digitenne zijn in Nederland maar liefst 26 digitale televisie- en 17 digitale radiokanalen te ontvangen. De beeldkwaliteit van de TV-kanalen is van DVD-kwaliteit en het geluid klinkt net zo helder als een CD. Het dekkingsgebied ligt momenteel al ruim buiten de driehoek Amsterdam - Utrecht - Rotterdam, maar het dekkingsgebied zal in Nederland snel worden uitgebreid. Eind 2006 zal het signaal in geheel Nederland opgevangen kunnen worden. Tevens ontvangt de Eastern ontvanger Digitale TV-signalen (DVB-T) in het buitenland, waar de ontvanger ook functioneert. Voor Nederland heeft de gebruiker een chipkaart nodig die in de ontvanger wordt geplaatst, waarvoor de ontvanger is voorzien van een speciale kaartlezer. De kaart wordt met de ontvanger meegeleverd.

DVB-T: Techniek van de toekomst
DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) is de Europese standaard voor het digitaal verzenden van radio- en televisiezenders via de ether (door de lucht) en de techniek van de toekomst. De SE863-T ontvanger van Eastern Electronics is niet meer afhankelijk van een kabel- of satellietaansluiting. Diverse zendmasten in het land verspreiden het TV-signaal dat wordt opgevangen door de kleine meegeleverde raamantennes. De SE863-T zet de gecodeerde signalen om met als resultaat een haarscherp beeld en zuiver geluid!

De Eastern SE863-T wordt in de Benelux gedistribueerd door Morpheous Benelux B.V. en is met onmiddellijke ingang leverbaar bij de betere Car-Hifi zaken en automobielbedrijven.

Bas Smulders tot slot: 'Onze SE863-T ontvanger wordt zeer scherp geprijsd in de markt gezet voor slechts 599 Euro en mede doordat veel auto's al over een geschikt beeldscherm beschikken, is digitale TV in de auto voor velen nu heel bereikbaar geworden.'

Tilburg, 31 Mei 2005

(Voor nadere informatie,