Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderwerp: nieuwe voorzitter en bestuursleden hoofdbestuur NGI

-------- begin bericht ----------

De ledenraad heeft op 26 mei 2005 ingestemd met de benoeming van ir. M.A.C. (Michiel) Borgers als de nieuwe voorzitter van het NGI. Michiel neemt de voorzittershamer over van J.H. (Joep) Frijdal die deze functie de afgelopen vier jaar vervuld heeft.

Tijdens dezelfde bijeenkomst heeft de ledenraad ook ingestemd in de benoeming van mevrouw drs. L. (Lineke) Sneller RC als penningmeester en mevrouw dr. M. (Marjan) Vernooy-Gerritsen als algemeen bestuurslid. Met de nieuwe penningmeester zal L.A.M. (Leon)Strous als penningmeester a.i terugtreden.

De uitgangspunten van het NGI (bevorderen van kennis en behartigen van de belangen van de individuele IT-er) zullen met de nieuwe voorzitter en bestuursleden als voorheen met veel elan worden opgepakt. De komende jaren zal daarbij de focus nog meer op de individuele IT-er worden gelegd. Juist in de tijd dat outsourcing en offshoring bij de CIO hoog op de agenda staan, dienen de belangen van de individuele IT-er meer dan ooit behartigd te worden. Het NGI wil IT-ers in staat stellen hun werk zowel in de huidige als in de toekomst markt zo goed mogelijk te blijven doen. Hierbij zal het NGI de discussie aangaan met IT-werkgevers over opleidingen en vakontwikkeling en in samenspraak met andere verenigingen en vakbonden lobbyen bij de politiek. Ook zal het NGI zich sterk gaan maken voor het vertalen van alle (inhoudelijke) IT disciplines naar het toepassen van IT in het bedrijfsleven om de toegevoegde waarde van IT te vergroten. Daarnaast wordt met deze benoemingen een volgende stap gezet in de verjonging van het NGI.

-------- einde bericht ----------

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Arjan van Dijk (Secretaris): arjanvandijk@ngi.nl

---- --