Ingezonden persbericht


Persbericht

31 mei 2005

Switch and Data en AMS-IX introduceren gezamenlijk marketingprogramma

~ twee van 's werelds grootste exchanges vereenvoudigen betrouwbare wereldwijde peering ~

Switch and Data en Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) hebben een gezamenlijke marketingovereenkomst gesloten voor het verbeteren van peering-mogelijkheden voor klanten van beide uitwisselplaatsen voor Internetverkeer.

AMS-IX beheert één van de grootste Internet exchanges in Europa en Switch and Data beheert PAIX, de grootste commerciële exchange van Noord-Amerika. De overeenkomst maakt het voor klanten van beide bedrijven eenvoudiger om hun peering-activiteiten naar Noord-Amerika en Europa uit te breiden via een enkel centraal punt.

De twee exchanges interconnecteren samen ruim 350 unieke netwerken van verschillende schaalgroottes, zowel regionaal als nationaal en internationaal. Hieronder vallen Internet Service Providers (ISPs) en carriers alsook een aantal content providers, hosting providers, VoIP operators en mobiele telecom operators.

Het belangrijkste voordeel van deze overeenkomst tussen AMS-IX en Switch and Data is de dichtheid van beschikbare peers in het werkgebied van beide bedrijven. Er zijn PAIX-faciliteiten in acht markten in Noord-Amerika. Tegelijkertijd zijn er 24 wereldwijde carriers beschikbaar voor het verlenen van transportdiensten tussen PAIX-sites en Amsterdam via bestaande layer2 infrastructuur gebruikt voor peering. Hierdoor wordt de eerste investering en de time-to-market minimaal.

"Zowel PAIX als AMS-IX zijn neutrale en onafhankelijke grote exchanges, die hun leden voorzien van een gunstige omgeving voor het vinden van hun peers", aldus Job Witteman, Chief Executive Officer bij AMS-IX. "Dit wederzijdse programma biedt gemakkelijk toegang tot de bekende exchanges aan beide zijden van de oceaan. We zijn verheugd ons bestaande partnerbestand uit te breiden met Switch and Data en we zijn er zeker van dat het peering- verkeer tussen de Verenigde Staten en Europa verder intensiveert."

"Door deze gezamenlijke marketingovereenkomst tussen Switch and Data en AMS-IX kunnen beide bedrijven klanten ondersteunen die een exchange buiten hun markt zoeken", zegt Keith Olsen, Chief Executive Officer van Switch and Data. "PAIX' geschiedenis en dichtheid van peers in Noord-Amerika versterkt AMS-IX' positie als één van de grootste exchanges in Europa. Samen bieden we klanten wereldwijd de beste mogelijkheden om efficiënt hun peering-relaties uit te kunnen breiden."

(342 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AMS-IX
AMS-IX is een onafhankelijke Internet exchange zonder winstoogmerk. De uitwisselplaats voor internetverkeer is begin jaren '90 opgericht en is ondertussen een van de grootste Internet exchanges van Europa. Het AMS-IX platform biedt hoogwaardige, niet-blokkerende professionele peeringdiensten voor alle soorten IP-verkeer, zowel data als VoIP. AMS-IX host de eerste mobiele peering-locaties wereldwijd, de Global GPRS Roaming Exchange (GRX) en de Mobile Data Exchange (MDX), alsook oplossingen voor broadcast-verkeer met de multicast peeringdienst. Meer informatie: http://www.ams-ix.net

Over Switch and Data
Switch and Data is recent benoemd tot de 2005 Inc. 500-lijst van de snelst groeiende, particuliere bedrijven. Switch and Data is een toonaangevende leverancier van exchange en beheerde infrastructuurdiensten. Switch and Data is gevestigd in Tampa, Florida, en beheert de meeste neutrale Internet exchange- en beheerde infrastructuurfaciliteiten, waarbij het ruim 800 klanten ondersteunt. De PAIX-diensten van het bedrijf zijn in meer markten in Noord-Amerika beschikbaar dan van ieder andere neutrale Internet exchange leverancier. Meer informatie: http://www.switchanddata.com

Voor verder persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, Global Public Relations: Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over AMS-IX kunt u contact opnemen met Cara Mascini: Tel: 020 305 89 95 Fax: 020 305 89 90 E-mail: cara.mascini@ams-ix.net http://www.ams-ix.net

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com