Gemeente Alkemade


Speerpunten recreatieve projecten in Alkemade

In het recreatief en toeristisch beleidsplan zijn verschillende projecten opgenomen om de recreatiemogelijkheden in de gemeente te verbeteren. De volgende projecten worden binnenkort uitgevoerd.

Opknapbeurt zwemstrandje Poeldijk/Kleipoel

Enkele jaren geleden is aan de Poeldijk langs de Kleipoel een zwemstrandje aangelegd. In de zomerperiode biedt dit een ideale plek om in het buitenwater te zwemmen. Om het standje nog aantrekkelijker te maken krijgt het een opknapbeurt. Er komt een beschoeiing en daarbinnen zand, zodat het gemakkelijker wordt om het water in te gaan. De opknapbeurt vindt begin juni plaats. Het zwemstrandje zal dan gedurende ongeveer 14 dagen niet te gebruiken zijn.

Aanleg recreatieterreintje Noorderhemweg

Alkemade wil graag dat burgers en recreanten kunnen genieten van de mooie omgeving. Het beleid is er daarom op gericht om kleine recreatieterreintjes met eenvoudige voorzieningen aan te leggen. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van een recreatieterreintje halverwege de Noorderhemweg. Het groen op dit landje wordt opgeknapt, er komt een ligweide en er zullen enige picknicktafels en kleine speeltoestellen worden geplaatst. Het recreatieterreintje zal worden opgenomen in fiets- en wandelroutes.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw Van Ruiten van de afdeling Middelen, tel. (071) 332 72 15.