BNN



PERSBERICHT

Hilversum, 31 mei 2005

WEG MET BNN, EEN BOEK VOOR EN DOOR BACKPACKERS

Elke ervaren backpacker kent het wel: Slapen in stapelbedden in ranzige hostels, dronken worden met Japanners, Ieren en Australiërs, urenlange levensgevaarlijke busritten, internetcafe's, een week niet douchen en de wonderen van de wereld zien met15 kilo op je rug. Voor die backpacker, maar ook voor ex-backpackers, bijna-backpackers, familie-van-backpackers, vriend(in)-van-backpackers, kortom voor iedereen die meer wil weten over de wereld die backpacken heet verschijnt half juni Weg met BNN, een boek voor en door backpackers.

Het idee voor het boek komt voort uit het radioprogramma Weg met BNN (WMB). In dit programma worden ongeveer 20 backpackers gevolgd. De voice-mail berichten van deze WMB-backpackers zijn wekelijks te horen in de uitzending. Daarnaast houden zij ook een weblog bij op bnn.nl. Deze weblogs boden genoeg materiaal voor een boek. Naast de bewerkte weblogs van de WMB-backpackers komen er verschillende onderdelen uit het programma terug in het boek. Zoals de disasterverhalen en de reistips. Daarnaast zijn er reisverhalen te vinden van de BNN-ers Hanna Verboom, Eric Corton, Eddy Zoëy, Kürt Rogiers en Patrick Lodiers. Fotograaf Frank Muller geeft fototips en in het 'Zwarte gat' worden tips gegeven om zo zolang mogelijk het backpackersgevoel vast te houden eenmaal terug in Nederland.

Het radioprogramma Weg met BNN is een avontuurlijk, verrassend en informatief reisprogramma dat elke maandag van 20.00 uur tot 21.00 uur wordt uitgezonden op Radio 1. Ramon Stoppelenburg is de presentator.

Het boek is ontstaan uit een samenwerking tussen het reisprogramma Weg met BNN en Uitgeverij 521.

Voor meer informatie en/of voor een recensie-exemplaar: BNN Communicatie, Marion van Dam, tel: 035-6555333, fax: 035-6555322, marion.van.dam@bnn.nl Uitgeverij 521, Harold de Croon, tel: 020-5239150, fax: 020-5239160, contact@uitgeverij521.nl