Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Euler Hermes' rating verhoogd tot 'AA-' door Standard & Poor's

Euler Hermes en zijn belangrijkste dochtermaatschappijen, waaronder Euler Hermes Nederland, hebben de 'AA-' rating toegekend gekregen van Standard & Poor's. 's Werelds grootste kredietverzekeraar beschikte eerder over de 'A+' rating. De verdere verbetering van deze belangrijkste graadmeter voor de financiële kracht van ondernemingen is te danken aan de sterke stijging van de winst van Euler Hermes én van de verbetering van de kwaliteit van operationele en financiële resultaten over de laatste twee jaar.

Clemens von Weichs, Euler Hermes' CEO: "Deze verhoogde waardering van onze onderneming is de beloning voor onze inspanningen van de afgelopen twee jaar. Voor onze klanten is dit het bewijs dat Euler Hermes de juiste en betrouwbare partner is in het beheren en afdekken van uitstaande vorderingen."

Standard & Poor's stelt in zijn beoordeling nadrukkelijk dat de upgrade van de rating voortvloeit uit het doorlopend boven verwachting presteren op het terrein van winstgevendheid en verbeterde kapitalisatie: "De laatste twee jaar heeft Euler Hermes gedemonstreerd dat het zijn uitstekende operationele resultaten kan vasthouden, ondanks de neergaande economie en het wereldwijd hoge niveau van bedrijfsfaillissementen in 2003 en 2004. Euler Hermes heeft gedurende die tijd steeds Standard & Poor's verwachtingen overtroffen."

De verhoging van de rating door Standard & Poor's is gebaseerd op:

* Erg sterke operationele resultaten en kapitalisatie, * Een solide concurrentiepositie,
* Euler Hermes' strategische belang voor Allianz.

Vooralsnog combineert Standard & Poor's de verhoging naar de 'AA-' rating met een negatieve outlook, hetgeen in lijn is met de rating van de moedermaatschappij Allianz.

Nicolas Hein, Euler Hermes' CFO is er zeker van dat de groep kwalitatief hoge resultaten kan blijven boeken: "Euler Hermes' omzet over het eerste kwartaal van 2005 ligt boven onze groeiprognose van vijf procent. De groep werkt hard aan het zo laag mogelijk houden van de operationele kosten om zo doorlopend hogere operationele resultaten te genereren, in lijn met onze winstdoelstellingen."

Clemens von Weichs concludeert: "Deze upgrade is bereikt dankzij de goede prestaties van alle onderdelen van onze groep en door de succesvolle en snelle integratie van verschillende bedrijfsonderdelen."


- EINDE PERSBERICHT -

Euler Hermes is wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeringen. Met ruim 5.400 medewerkers in 40 landen biedt Euler Hermes een uitgebreide dienstverlening aan klanten die hun debiteuren willen verzekeren. In 2004 realiseerde Euler Hermes een geconsolideerde omzet van 1,9 miljard euro.

Euler Hermes, dochtermaatschappij van AGF en onderdeel van de Allianz Group, is genoteerd aan Euronext Parijs. De groep en haar belangrijkste dochtermaatschappijen op het gebied van kredietverzekeringen hebben een AA- rating van Standard & Poor's.

Contact:
Investors Relations / Euler Hermes Group:
Benoît des Cressonnières: +33.1.40.70.50.31
benoit.descressonnieres@eulerhermes.com

Euler Hermes Group: 1, rue Euler 75008 Paris - France Press Relations / Euler Hermes Group:
Nadia Mounier: +33.1.40.70.54.31
nadia.mounier@eulerhermes.com

Press Relations / Euler Hermes in Nederland
Kristof Franse: +31 (0) 73 688 96 65
Kristof.franse@eulerhermes.com