KLM

05/021

Klm health services nieuwe naam voor klm arbo services

AMSTELVEEN, 31 mei 2005 - Met ingang van 1 juni 2005 verandert de naam van KLM Arbo Services bv in KLM Health Services bv. Met deze naamswijziging wil KLM Health Services benadrukken dat zij inmiddels meer is dan een arbodienst. Met als motto '.en gezond weer thuis!' zal zij zich nog meer dan voorheen profileren als gezondheidsorganisatie op het gebied van werk, reizen en gezondheid.

Naast het huidige dienstenpakket vindt in september de introductie van Careport plaats. In Careport introduceren KLM Arbo Services en High Five Health Promotion een integraal gezondheidszorgconcept, waarin bedrijfsgezondheidszorg en eerste lijnszorg onder een dak worden aangeboden. Met de transformatie van een arbodienst naar een moderne integrale gezondheidsorganisatie is de naam 'Arbo' niet langer van toepassing.

Als gevolg van veranderde regelgeving en een terugtredende overheid zijn bedrijven niet langer verplicht hun bedrijfsgezondheidszorg bij een arbodienst onder te brengen. Bovendien is door het bedrijfsleven de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de reïntegratie van medewerkers in het arbeidsproces. Mede hierdoor zijn het ziekteverzuim en de toetreding tot de WAO drastisch verminderd. Met deze ontwikkeling verschuift het accent van curatieve zorg naar preventieve bedrijfsgezondheidszorg.



KLM