Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 mei 2005

Shetland pony gestolen

Drachtige pony uit weiland gestolen

Enschede

Maandag 30 mei werd door een 53 jr. Enschedeër gemeld dat uit een weiland aan de Lenteweg in Enschede, een pony was verdwenen. Hij gaf aan dat hij het beest verzorgde voor iemand uit Deventer die de eigenaar is. Vrijdagavond 27 mei jl., had hij het beestje nog in de wei gezien en zaterdagmiddag was het verdwenen. Omdat de pony drachtig is, en drachtige pony's vaak een verlaten plek opzoeken of zich verstoppen wanneer ze een veulen krijgen, heeft de 53 jr. in eerste instantie de omgeving goed nagezocht. Toen hij het beestje niet had gevonden en had geconstateerd dat aan de achterzijde van het weiland een stuk prikkeldraad kapot was, kreeg hij het vermoeden dat het dier wel eens gestolen zou kunnen zijn. Hierop is hij naar de politie getogen en heeft e.e.a. gemeld. Het gaat om een 13 tot 14 jaar oude roodbonte shetland pony, vospony, met rode en witte vlekken. De pony heeft een opvallend groot hoofd. (05-066072)

Aanhoudingen na beroving

Twee personen aangehouden na onderzoek in verband met beroving

Enschede

Zaterdagmiddag 21 mei werd een 18 jr. jongen uit het Duitse Lingen beroofd in de omgeving Walstraat - In de Hagen in Enschede. Door twee personen werd met het nodige geweld zijn portemonnee uit zijn achterzak geroofd. Een van de twee had hem om de nek gegrepen en hem op de grond gegooid en de tweede had zijn benen vastgehouden en de portemonnee gepakt na de achterzak kapot gescheurd te hebben. Met een getuige is het slachtoffer daarna nog achter de twee aangegaan maar is hen op de Klokkenplas in Enschede kwijtgeraakt. Hierop werd aangifte gedaan bij de politie. Naar aanleiding van de signalementen had de politie al direct een idee om wie het zou kunnen gaan en een onderzoek werd ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek werden de twee aangehouden. Op vrijdag 27 mei jl. werd een 24 jr. Enschedeër aangehouden en op maandag de 30e een 18 jr. jongen, ook uit Enschede afkomstig. Beiden zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld en opgesloten. Ze bekenden de beroving en de 24 jr. is maandag de 30e bij justitie voorgeleid en met de 18 jr. zal dit a.s. donderdag de 2e juni gebeuren. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. (05-062186)

Slachtoffer aanrijding overleden

Slachtoffer aanrijding in ziekenhuis overleden

Vriezenveen

Maandag 30 mei werd bekend dat zaterdag de 28e jl. het 23 jr. slachtoffer van een aanrijding in het ziekenhuis in Zwolle was overleden. De aanrijding had op 20 mei jl. plaatsgevonden aan de Aadorpsweg in Vriezenveen. Voor bijzonderheden over deze aanrijding zie het hieronder cursief afgedrukte persbericht was de 20e met betrekking tor deze aanrijding is verzonden.

Zeer ernstig gewond bij aanrijding

Bestuurster raakt macht over stuur kwijt, rijdt tegen boom en raakt zeer ernstig gewond

Vriezenveen

Vrijdagmorgen 20 mei omstreeks 10.05 uur werd een ernstige aanrijding gemeld op de Aadorpweg in Vriezenveen Ter plaatse werd een 23 jr. automobiliste uit Vriezenveen aangetroffen die zwaar gewond in haar auto bekneld zat. Door de brandweer is het slachtoffer uit het wrak bevrijd, waarna zij met zeer ernstig letsel in zorgwekkende toestand door een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Uit een ingesteld onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer met de rechter wielen van haar auto naast de weg is geraakt, een stuurcorrectie heeft toegepast, hierdoor de macht over het stuur is verloren en tegen een boom tot stilstand is gekomen. De Aadorpsweg is vanaf het tijdtip van het ongeluk tot ongeveer 11.30 uur afgesloten geweest en het verkeer werd omgeleid. De familie van het slachtoffer die op de plaats van het ongeval was gekomen werd overgebracht naar het politiebureau in Vriezenveen en daar door Slachtofferhulp opgevangen. (05-061606)

Rijden onder invloed

Twee vrienden kort na elkaar aangehouden

Oldenzaal

Dinsdag 31 mei controleerden politieagenten omstreeks 00.45 uur aan de Oostwal in Oldenzaal een 20-jarige automobilist uit Oldenzaal. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,4 promille. De 20-jarige Oldenzaler bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto waarin de 20-jarige reed, bleek eigendom van een 22-jarige Oldenzaler. Hij zat samen met nog een paar vrienden als bijrijder in de auto en verkeerde eveneens onder invloed van alcohol. Politieagenten waarschuwden de 22-jarige man niet te gaan rijden en vroegen hem uit voorzorg de sleutels van de auto af te geven. Dit weigerde hij echter. Even later zagen agenten dat de 22-jarige toch in zijn auto stapte en de auto uit het parkeervak reed. Zijn vrienden beletten hem verder te rijden, waarna de agenten hem aanhielden. Omdat het niet lukte een ademanalsye uit te voeren, werd bij de 22-jarige verdachte een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de 22-jarige werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-066499, 05-066504)

Auto gestolen

Eigenaar doet aangifte van diefstal van een rode Opel Kadett

Hengelo

In de avond/nacht van maandag 30 op dinsdag 31 mei werd aan de Beppie Nooystraat in Hengelo een rode Opel Kadett gestolen. De auto is voorzien van het kenteken YJ-53-HD en eigendom van een 55-jarige man uit Hengelo. (05-066519)

Jan Camphuis, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --