Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


31 mei 2005


Doetinchem - Bromfietser aangehouden


Agenten hebben afgelopen nacht rond 02.05 uur een 37-jarige Doetinchemmer aangehouden. De man zat op een bankje in het plantsoen gelegen naast de Nieuwstad en de agenten wilden hem aanspreken. Bij het zien van de politie ging hij er op de bromfiets vandoor en droeg daarbij geen helm. De Doetinchemmer negeerde een stopteken, maar de agenten wisten hem uiteindelijk aan te houden op de kruising met de Kennedylaan. Bij de man werden messen, wiet en harddrugs aangetroffen. Tevens bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. De bromfiets, drugs en messen werden in beslag genomen. De man kreeg boetes voor de genoemde feiten.


Groenlo - Automobilist gewond


Een 40-jarige Deventenaar en zijn 28-jarige passagiere uit Deventer raakten maandagavond rond 19.30 uur gewond na een aanrijding. De Deventenaar stond met zijn auto geparkeerd aan de parallelweg van de Winterswijkseweg. Hij had, terwijl hij wegreed een 20-jarige automobilist uit Groenlo over het hoofd gezien, die van achteren naderde. De 20-jarige kon hem niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De Deventenaar moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Hij werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Mogelijk had hij gedronken en er werd een bloedproef afgenomen. De passagiere liep lichte verwondingen op. Beide auto's raakten dusdanig beschadigd dat ze werden weggesleept.


Winterswijk / Zelhem - Drankrijders betrapt


Agenten hebben maandagmorgen bij een controle op de Burg. Van Nispenstraat in Winterswijk een 53-jarige automobilist uit Winterswijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,7 prom. In verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.


Een 51-jarige automobilist uit Doetinchem blies maandagavond bij een controle op de Ellegoorsestraat 0,9 prom. De politie maakt proces verbaal op in verband met recidive.


Eibergen - Met auto tegen boom


Een 23 jarige automobilist uit Haaksbergen is maandagmiddag met zijn auto tegen een boom gebotst. Dit gebeurde rond 13.20 uur op de Rekkenseweg. Vermoedelijk is de man met zijn auto in de berm terecht gekomen, vervolgens in een slip geraakt en uiteindelijk tegen een boom gebotst. De Haaksberger werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Ulft - Fietsster licht gewond


Een 32-jarige fietsster uit Ulft raakte maandagmiddag rond 17.10 uur gewond na een aanrijding. Een 69-jarige automobiliste uit Varsselder kwam vanaf de Kerkstraat en sloeg linksaf de Middelgraaf op. Hierbij zag zij de fietsster over het hoofd. De Ulftse werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze een nacht ter observatie moest blijven.


Varsseveld - Tegen kunstwerk gebotst


Maandagmiddag is een 41 jarige bestuurder van een bedrijfswagen met aanhanger uit Aalten tegen het kunstwerk op de rotonde aan de Aaltenseweg gebotst. Dit gebeurde rond 13.45 uur. De Aaltenaar kwam vanaf Aalten en remde voor de rotonde waarschijnlijk te laat. Hierdoor slipte de wagen en ramde hierbij het hekwerk behorende bij het kunstwerk. De bestuurder bleef ongedeerd. De schade aan het kunstwerk is niet bekend.


Winterswijk - controleur bedreigd


De politie heeft maandagmiddag een 53-jarige Winterswijker aangehouden voor het uitten van bedreiging tijdens een milieucontrole. Een milieumedewerker van de politie Achterhoek en van de gemeente Winterswijk wilden samen met de wijkagent een controle uitvoeren bij een pand in het buitengebied van de gemeente.
De bewoner keerde zich hierbij tegen de gemeentelijke controleur en ondanks herhaalde waarschuwingen bleef hij deze bedreigen.
De Winterswijker werd aangehouden en ook op het politiebureau was hij weinig medewerkzaam, reden waarom hij met enige drang in een ophoudkamer is geplaatst. Na verhoor is hij weer thuis afgeleverd. De controle was inmiddels in het bijzijn van de echtgenote van betrokkene uitgevoerd. Hierbij zijn diverse milieuovertredingen vastgesteld en hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt. Voor de bedreigingen en ambtsbelemmering krijgt de man een transactievoorstel van 350 euro van het Openbaar Ministerie in Zutphen opgelegd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --