Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 31 mei

Alkmaar 31-05-2005 - 14.30 uur

Diefstal motorboot

Berkhout, maandag 30 mei 2005.

Maandag heeft de eigenaar van een motorboot aangifte gedaan van diefstal van het vaartuig. Deze diefstal moet hebben plaatsgevonden in de week van 21 tot 28 mei. De boot lag afgemeerd in het water van een sloot achter de woning van de eigenaar aan de Bobeldijk. De boot is zwart van kleur met aan de binnenkant een groen rand. De banken in de boot zijn rood van kleur.

Verkeerscontroles

De Goorn/Berkhout/Obdam, maandag 30 mei 2005.

Maandag werden op de Burg in De Goorn, het Oosteinde in Berkhout en de Dorpsstraat in Obdam verkeerscontroles gehouden.

In de Goorn werden 7 bestuurders bekeurd omdat zijn geen veiligheidsgordel droegen. Eén bestuurder telefoneerde vanuit zijn auto zonder gebruik te maken van een handsfree set en 15 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u op een weggedeelte van een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

In Berkhout was de oogst minder groot. Hier werden in totaal zeven bestuurders bekeurd. Twee voor het rijden zonder veiligheidsgordel, twee voor het telefoneren vanuit de auto zonder handsfree set en drie voor de overschrijding van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 66 km/u bij een snelheidslimiet van 50 km/u.

Tot slot werden op de Dorpsstraat in Obdam vier bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en één bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij een inhaalverbod negeerde.

Inbreker overlopen

Den Helder, maandag 30 mei 2005.

Maandagavond kregen de bewoners van een woning aan de Volkerakstraat de schrik van hun leven toen zij werden geconfronteerd met een inbreker. De dader werd door de bewoner in de schuur aangetroffen. Hij had elektrisch gereedschap in een tas gestopt. Toen de bewoner de verdachte vast pakte werd hij door hem geslagen. Toen hij hulp kreeg van een huisgenoot dreigde de verdachte hen te steken waarop hij werd losgelaten. De man wist te ontkomen met achterlating van de uit de schuur weggenomen goederen. De dader is een blanke man van ongeveer 20 jaar oud. Hij heeft lang zwart haar tot op zijn schouder. De man droeg die avond donkere kleding met reflecterende strepen op zijn mouw.

Man aangehouden na vernieling winkelruiten

Alkmaar, maandag 30 mei 2005.

Maandagavond is een 25-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Langestraat. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een aantal winkelruiten te hebben vernield van winkels in de binnenstad. Getuigen zagen dat de man met een steen een winkelruit vernielde in het Fnidsen. Vervolgens liep hij weg in de richting van de Langstraat waar hij een etalageruit van nog eens twee winkels vernielde. Na zijn aanhouding verklaarde de man dat hij verdrietig was en daarom de vernielingen had gepleegd. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Motorrijder ernstig gewond na eenzijdig ongeval.

Heerhugowaard, dinsdag 31 mei 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag is een 41-jarige inwoner van Ursem ernstig gewond geraakt aan zijn been. De man reed met zijn motor over de Huygendijk en verloor door tot nu toe onbekende oorzaak de macht over het stuur. Vervolgens ging hij onderuit en brak daarbij één van zijn benen op meerdere plaatsen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen. Kort voor het ongeval kreeg de man op het Waagplein in Alkmaar, in verband met zijn alcoholgebruik, een rijverbod opgelegd. Ondanks dat rijverbod is hij tocht gaan rijden. Een bloedonderzoek moet uitwijzen of het om een strafbare hoeveelheid alcohol gaat.

Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding.

Schagen, dinsdag 31 mei 2005.

Dinsdagmorgen vond een aanrijding plaats op de Schagerweg. Andere weggebruikers zagen dat een 34-jarige vrouw uit St. Maartensbrug slingerend over genoemde weg reed. Zij kwam verschillende malen met de wielen van haar auto van de weg raakte. Ter hoogte van de kruising met de Lagedijkerweg kwam zij weer in de berm terecht. Bij het corrigeren kwam zij terecht op de rijbaan van voor het tegemoetkomende verkeer waar zij tegen een tegenligger botste. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Bij controle bleek dat de vrouw alcohol had gedronken. Zij blies 1075 ug/l. Dat is nagenoeg vijfmaal de toegestane hoeveelheid. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal auto.

Castricum, dinsdag 31 mei 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een bestelwagen gestolen vanaf het erf van een woning aan de Mient. Volgens de eigenaar moet de diefstal hebben plaatsgevonden tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagmorgen 07.30 uur. Het gaat om een auto van het merk Volkswagen, type Transporter. De auto is meerkleurig en op de zijkant is een wit/gele tekst Bouwbedrijf Trakzel aangebracht. De auto is voorzien van het kenteken VZ-JS-74. In de auto lag een grote hoeveel elektrisch gereedschap.

Diefstal caravan

Grootebroek, dinsdag 31 mei 2005.

Dinsdagavond heeft de eigenaar van een caravan aangifte gedaan van diefstal. De caravan stond op het terrein van een bloembollenbedrijf aan De Gouw en was daar op dinsdag 24 mei door de eigenaar neergezet. Toen hij op 30 mei zijn caravan wilde ophalen bleek deze te zijn verdwenen. Het gaat om een caravan van het merk Adria, type 520 LH. De caravan is wit van kleur met een blauwe band.

Politie op zoek naar getuigen van mishandeling

Alkmaar, dinsdag 31 mei 2005.

De politie van Alkmaar is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling die heeft plaatsgevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 03.00 en 04.00 uur in een horecabedrijf aan de Molenbuurt. De mishandeling vond plaats tijdens een vechtpartij waarbij twee mannen, Alkmaarders van 19 en 23 jaar, betrokken waren. De vechtpartij ontstond omdat de 23-jarige vond dat de andere partij te lang naar zijn vriendin had gekeken. Volgens de 19-jarige was hij daarom door de andere man hard in zijn gezicht geslagen en daarna vast gepakt door uitsmijters van het bedrijf. De andere verdachte heeft een heel andere versie over het gebeurde. De 19-jarige zou namelijk zijn begonnen en had ook nog eens zijn zwangere vriendin in haar buik geschopt. Deze laatste heeft zich voor controle in het ziekenhuis gemeld. Omdat er op dit moment nog veel zaken niet duidelijk zijn en de politie geen goed beeld heeft wat er die nacht in het horecabedrijf is gebeurd is zij op zoek naar getuigen van deze mishandeling(en). Iedereen die informatie kan geven over de juiste toedracht wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Politiecontroles op fietsen op trottoir

Schagen, donderdag 2 juni 2005

Met ingang van donderdag 2 juni gaat de politie in Schagen streng controleren op hinderlijk fietsgedrag, met name op het fietsen op trottoirs.

De controles zijn een gevolg van klachten die bij de politie binnenkomen. Regelmatig wordt geklaagd over het onbehoorlijke verkeersgedrag van fietsers. Met name invaliden, ouders met kinderwagens, maar ook gewoon voetgangers ergeren zich aan de over de trottoirs scheurende fietsers.

Fietsers kunnen de controles overal in Schagen tegen komen en op elk moment van de dag. Toch zal de nadruk komen te liggen op de donderdag, de vrijdag en de zaterdag in de omgeving van het centrum en de Frans Halsstraat.

De boetebedragen lopen van 25 tot 40 euro voor fietsers en bromfietsers. De controleperiode is voorlopig voor een maand.

Politie zet vanaf vandaag dwangmiddelen in bij wanbetalers

Alkmaar, dinsdag 31mei 2005.

Vanaf vandaag zal de politie Noord-Holland Noord dwangmiddelen inzetten bij het innen van openstaande vorderingen. Wanbetalers in Alkmaar en omgeving hadden tot en met maandag 30 mei de kans om hun boetes alsnog te betalen. Het gaat hierbij om tientallen mensen die binnen de politieadministratie meerdere vorderingen (boetes) hebben openstaan. Tot nu toe hebben daarvan ruim dertig mensen hun openstaande vorderingen inmiddels betaald, met een totaalbedrag van 8.522,12 euro. Het gaat om boetes voor bijvoorbeeld snelheidsovertredingen, mishandeling, rijden onder invloed maar ook boetes voor fietsen zonder licht. De bedragen van de boetes variëren van 50 tot 1500 euro.

Het Centraal Justitieel Incasso Bureau heeft deze personen meerdere malen een acceptgirokaart gestuurd, maar dit heeft nog steeds niet geleid tot betaling van de boetes. Daarom heeft dit bureau besloten om de vorderingen door de politie te laten uitvoeren.

Dwangmiddelen

Voor het incasseren van deze boetes heeft de politie een aantal dwangmiddelen tot de beschikking. Een van deze middelen is het buiten gebruik stellen van de auto (voor een bepaalde periode), waarbij de kosten van het wegslepen van het voertuig voor rekening komen van degenen die niet aan de vorderingen willen voldoen. Een ander dwangmiddel is het in hechtenis nemen van de betrokkene. Dit betekent overigens niet dat daarmee de boete vervalt. Betrokkenen kunnen zich nog steeds iedere dag persoonlijk melden aan een politiebureau van de politie Noord-Holland Noord waarmee zij de inzet van dwangmiddelen kunnen voorkomen.

Man ernstig gewond na ongeval op schip
Den Oever, dinsdag 31 mei 2005.

Dinsdagmorgen is een Duitse opvarende (leeftijd niet bekend) ernstig gewond geraakt bij ongeval tijdens het afmeren van zijn schip. Dit gebeurd op de Sluiskolkkade. Het slachtoffer wilde een touw vastmaken aan een bolder en raakte vervolgens verstrikt in het touw. Door de bewegingen van het schip werd zijn been afgekneld. De man is met ernstige verwondingen aan het been met een traumahelikopter overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.