Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

Chris Boerland: de nieuwe voorzitter van Coiffure EU

Op zondag 22 mei jl. is Chris Boerland, vice-voorzitter van de ANKO, benoemd tot voorzitter van Coiffure EU; de in 1997 opgerichte vereniging voor werkgeversorganisaties in het kappersbedrijf binnen de Europese Unie en EFTA. Deze organisatie houdt zich bezig met Europese belangenbehartiging op sociaal- en economisch gebied, inclusief de kappersopleiding. De ANKO maakt deel uit van Coiffure EU. De vereniging zet zich in voor 400.000 salons waar meer dan 1 miljoen mensen in werkzaam zijn.

De belangrijkste onderwerpen binnen Coiffure EU zijn de BTW op kappersdiensten, de Europese standaarden op het gebied van het kappersonderwijs en de arbeidsomstandigheden in het kappersvak. Op dit moment zijn er 17 landen georganiseerd binnen Coiffure EU o.a.: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Italië en Nederland.

Coiffure EU is binnen de Europese Unie de formele sociale partner van UNI Europa, de Europese werknemersorganisatie voor kappers. Nederland is leading binnen Europa. Naast het voorzitterschap voert Nederland ook het secretariaat van Coiffure EU onder leiding van mr. Rob Vos, directeur van de ANKO.

Meer informatie? Surf naar www.anko.nl.