Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen

Vergunningen

AANGEVRAAGDE BOUWVERGUNNINGEN (ARTIKEL 41 WONINGWET)

Lichte bouwvergunningen

· 20050054, het uitbreiden van de woning aan de achterzijde, Burgemeester H. vd. Boschstraat 10.

Reguliere bouwvergunning 1e fase

· 20050056, het gedeeltelijk vergroten van een bedrijfsruimte, Industrieweg Zuid 32.

Deze bouwaanvragen kunt u inzien bij de afdeling bouw- en woningtoezicht op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Wij willen u er op wijzen dat er nog geen besluit is genomen over deze aanvraag, waardoor hiertegen nog geen bezwaar en beroep openstaat.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN

Reguliere bouwvergunning

· 20050028, Parallelweg 42, het bouwen van een vleeskalverenstal, verzenddatum
27 april 2005.

N.B. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij deze besluiten is betrokken hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED

De eigenaar van het perceel Heuvelsesteeg 2a te Overberg heeft een aanvraag ingediend voor het uitbreiden van het garagebedrijf.

Doordat de uitbreiding niet conform het bestemmingsplan is, dient er een vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te worden verleend. Alvorens over te gaan tot besluitvorming hieromtrent, wordt het plan met de ruimtelijke onderbouwing ter inzage gelegd in het kader van de inspraak.

Het verzoek en de ruimtelijke onderbouwing liggen vanaf 13 mei 2005 tot en met 10 juni 2005 voor ingezetenen en aan de in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen op het gemeentehuis ter inzage. Tijdens de genoemde periode van vier weken bestaat de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling reacties bij ons in te dienen.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN AMERONGEN NOORD

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Amerongen Noord voor het oprichten van een woonhuis op het perceel Koningin Wilhelminaweg 95.De bouw van het woonhuis is in strijd met het bestemmingsplan omdat het een extra woning betreft. In het bestemmingsplan is ter plaatse één woning toegestaan.

De plantekeningen met ruimtelijke onderbouwing liggen met ingang van maandag 16 mei 2005 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED

De eigenaar van het perceel Spoorlaan 1 te Overberg heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een opslagloods ten behoeve van zijn loonwerkersbedrijf ter plaatse.

Doordat de vergroting van het bouwperceel niet conform het bestemmingsplan is, dient er een vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te worden verleend. Alvorens over te gaan tot besluitvorming hieromtrent, wordt het plan met de ruimtelijke onderbouwing ter inzage gelegd in het kader van de inspraak.

Het verzoek en de ruimtelijke onderbouwing liggen vanaf 13 mei 2005 tot en met 10 juni 2005 voor ingezetenen en aan de in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen op het gemeentehuis ter inzage. Tijdens de genoemde periode van vier weken bestaat de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling reacties bij ons in te dienen.

AANLEGVERGUNNING

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in de vergadering van 19 april 2005 besloten om een aanlegvergunning te verlenen aan Stichting Kasteel Amerongen voor het verplaatsen van baggerslib uit de kasteeltuin naar gronden in de Bovenpolder. Het betreft het opbrengen van een laag van 10 centimeter.

De vergunning treedt ingevolge artikel 44 lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in werking met ingang van de zevende week na de dag waarop zij is verleend.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokkenen hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Amerongen. De vergunning is op 2 mei 2005 verzonden.

Indien onverwijlde spoed dat vereist, kan de indiener van een bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht, sector bestuursrecht, Postbus 13023, 3507 LA UTRECHT.

WET MILIEUBEHEER
Algemene wet bestuursrecht

Aanvraag en ontwerpbeschikking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om een milieuvergunning met bijbehorende ontwerpbeschikking ter inzage liggen:


· Spoorlaan 23 te Amerongen. De aanvraag is ingediend door de heer G. van Ginkel en betreft een revisievergunning voor een veehouderij. De ontwerpbeschikking strekt tot verlening van de gevraagde vergunning onder voorschriften.

· Grift 3 te Amerongen. De aanvraag is ingediend door de heer H. van Essen en betreft een revisievergunning voor een veehouderij. De ontwerpbeschikking strekt tot verlening van de gevraagde vergunning onder voorschriften.

Aanvraag, ontwerpbeschikking en andere voor de beoordeling relevante stukken liggen gedurende vier weken ter inzage, vanaf 13 mei 2005 tot en met 9 juni 2005. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Tot en met 10 juni 2005, kan een ieder schriftelijk zijn gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerpbeschikking inbrengen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amerongen, p/a Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist.
Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Dit verzoek moet schriftelijk, tegelijkertijd met de bedenkingen, bij de Milieudienst worden ingediend.
Gedurende de inzagetermijn kan een ieder verzoeken om een gedachtenwisseling over de ontwerpbeschikking. Wij verzoeken u daarvoor contact op te nemen met de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500, bij voorkeur voor 27 mei 2005. Tijdens deze gedachtenwisseling kunnen mondelinge bedenkingen worden ingebracht. De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld om hierbij aanwezig te zijn.

Beschikking

Burgemeester en wethouders hebben het volgende besluit genomen:


· Heuvelsesteeg 22-24 te Overberg. De aanvraag is ingediend door de heer G.J. van Vulpen en betreft een revisievergunning voor een veehouderij. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

De beschikking en alle ter zake van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 13 mei 2005 tot en met 23 juni 2005. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor:

· degene die tegen de aanvraag/ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht;

· de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

· belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

Het beroepschrift moet voor 24 juni 2005 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE s Gravenhage.
Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht bedraagt 138,- voor individuele personen en 276,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken

De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:

· de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur)
· de gemeente Amerongen, sector GGZ, Hof 1 in Amerongen (iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur).
Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

Kennisgevingen vanwege Besluiten milieubeheer (AMvBs)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende kennisgevingen van niet vergunningplichtige bedrijven zijn ontvangen:
· Koenestraat 55 te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door Peter Vocking Meubelmakers B.V. en betreft het oprichten van een inrichting waarop het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer van toepassing is.

Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/536.

PARKEERVERBOD BIJ WEEKMARKT HOF

Burgemeester en wethouders van Amerongen maken in verband met het bepaalde in artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) bekend, dat zij besloten hebben:


1. het parkeerverbod van De Hof te Amerongen op marktdagen zoals opgenomen in de verordening regelende het marktwezen in de gemeente Amerongen te wijzigen inhoudende dat het parkeerverbod op marktdagen zal gelden voor het tijdstip van 10.30 tot en met 18.00 uur;


2. Dit te effectueren door middel van het wijzigen van het tijdstip op het onderbord onder het bord E1, namelijk in plaats van 7.00 tot en met 19.00 uur zal het parkeerverbod op marktdagen gelden van 10.30 tot en met 18.00 uur;

N.B: Het besluit zal ter inzage liggen op het gemeentehuis, bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht.
Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders binnen zes weken na de datum van de bekendmaking. Het bezwaar dient te worden gericht aan het college van B&W van Amerongen, Postbus 1, 3958 ZT Amerongen. Hoofdstuk 6 (algemene bepalingen over bezwaar) en de afdelingen 7.1 en 7.2 (bijzondere bepalingen over bezwaar) van de Algemene wet bestuursrecht zijn van toepassing.
Indien bezwaar is gemaakt kan ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd, als er tijdelijke maatregelen nodig zijn waarmee niet tot de beslissing op het bezwaarschrift kan worden gewacht. Het verzoek daartoe moet worden gedaan bij de voorzieningenrechter te Utrecht, Postbus 16005, 3500 DA te Utrecht.

STEMMEN BIJ VOLMACHT

De burgemeester van Amerongen maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa op woensdag 1 juni 2005 een kiezer is toegestaan bij volmacht te mogen stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. MACHTIGING DOOR SCHRIFTELIJKE AANVRAAG

1. Bij Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.


2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 19 april 2005 als kiezer is geregistreerd.


3. Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het aan de verzoeker is toegestaan om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.


4. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op dinsdag 19 april 2005 als kiezer zijn geregistreerd.


5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

B. MACHTIGING DOOR OVERDRACHT VAN DE OPROEPINGSKAART
6. De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van de oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem/haar te stemmen. Dit geschiedt door de oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.


7. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op dinsdag 19 april 2005 in hetzelfde stemdistrict als kiezer zijn geregistreerd die de volmacht geeft.


8. De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn/haar eigen stem, in het stemdistrict waar hij/zij staat ingeschreven, uitbrengen.

Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten aannemen. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door Bureau verkiezingen, Hof 1, 3958 CH Amerongen, telefoon 0343-469640.

Plaats: Amerongen De burgemeester voornoemd,
Datum : dinsdag 31 mei 2005 drs. E.H. Haitsma.

STEMMEN IN EEN STEMBUREAU NAAR KEUZE

De burgemeester van Amerongen maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa op woensdag 1 juni 2005 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. SCHRIFTELIJKE AANVRAAG

1. Bij Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.


2. Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 19 april 2005 als kiezer is geregistreerd.


3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming te mogen deelnemen.


4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. MONDELINGE AANVRAAG

1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op de vijfde dag voor de verkiezing de oproepingskaart over te leggen bij Bureau verkiezingen van zijn/haar woonplaats, waar hij/zij op 19 april 2005 is geregistreerd.


2. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door Bureau verkiezingen, Hof 1, 3958 CH Amerongen, telefoon 0343-469640.

Plaats: Amerongen De burgemeester voornoemd,
Datum:dinsdag 31 mei 2005 drs. E..H. Haitsma.