Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen

Vergunningen

AANGEVRAAGDE BOUWVERGUNNINGEN (ARTIKEL 41 WONINGWET)

Lichte bouwvergunningen

· 20050062, het vernieuwen en vergroten van een dakraam van een berging, Hof 11.

· 20050063, het uitbreiden van een woning aan de achterzijde, Prins Bernhardlaan 45.

Reguliere bouwvergunning

· 20050058, het plaatsen van een brug, Heuvelsesteeg nabij Valleikanaal te Overberg

· 20050060, het plaatsen van een rundveestal, Ameronger Wetering 22.
· 20050048, het uitbreiden van een woning aan de achterzijde, Woudegge
5 te Overberg

· 20050014, het gedeeltelijk vernieuwen van een woning met garage, De Oude Weg 9 te Elst.

Reguliere bouwvergunning 1e fase

· 20050057, het uitbreiden en vergroten van een woning, De Grift 5 te Overberg.

Deze bouwaanvraag kunt u inzien bij de afdeling bouw- en woningtoezicht op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Wij willen u er op wijzen dat er nog geen besluit is genomen over deze aanvraag, waardoor hiertegen nog geen bezwaar en beroep openstaat.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN

Lichte bouwvergunning

· 20050007, Drostestraat 31, het plaatsen van een tuinkas, verzenddatum 10 mei 2005.

· 20050034, Het Engelse Werk 15, het uitbreiden van een woning aan de achterzijde, verzenddatum 10 mei 2005.

· 20050045, De Breelaan 11, het uitbreiden van een woning aan de achterzijde, verzenddatum 12 mei 2005.

· 20050005, Prins Hendriklaan 16, het uitbreiden van een woning aan de zijkant middels een kap op de bestaande carport, verzenddatum 18 mei 2005.

N.B. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij deze besluiten is betrokken hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen.

AANVRAAG MONUMENTENVERGUNNING

Ingekomen is een aanvraag om een monumentenvergunning voor het vervangen van het dakraam in een nieuw dakraam in de schuur achter het woonhuis aan de Hof 11 te Amerongen. Het woonhuis is een rijksmonument.

Deze aanvraag ligt voor een ieder ter inzage vanaf 30 mei 2005 gedurende veertien dagen met de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN AMERONGEN NOORD.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Amerongen Noord voor het starten van een ambachtelijke meubelmakerij op het perceel Koenestraat 55-57. Het bedrijf is in strijd met het vigerende bestemmingsplan, omdat het niet is opgenomen in de bijbehorende Staat van Bedrijfsactiviteiten. De vrijstelling kan volgens de voorschriften worden verleend wanneer het bedrijf naar aard en omvang gelijkgesteld kan worden met de toegestane bedrijfsactiviteiten.

De aanvraag zal vanaf 27 mei 2005 gedurende 4 weken ter inzage liggen bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen.
Gedurende deze termijn kan een ieder ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

GOEDKEURINGSBESLUIT WIJZIGINGSPLAN HEUVELSESTEEG 1-1A-1B

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben bij besluit van 21 april 2005 besloten het wijzigingsplan Heuvelsesteeg 1-1a-1bgoed te keuren. Het wijzigingsplan is door het college van Burgemeester en Wethouders van Amerongen met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op 1 maart 2005 vastgesteld. Het wijzigingsplan betreft het wijzigen van het agrarisch bouwperceel aan de Heuvelsesteeg 1 in een woonbestemming, waarbij het mogelijk is om een extra woning te realiseren.

Het besluit zal met ingang van 27 mei 2005 gedurende 6 weken ter inzage liggen bij de balie van Bouw- en Woningtoezicht in het gemeentehuis te Amerongen, Hof 1. De openingstijden van deze balie zijn op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden is het mogelijk om een afspraak te maken met de heer H. van Laar, telefoonnummer 0343-469658

Beroep
Belanghebbenden kunnen tegen het goedkeuringsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag binnen de periode van zes weken dat dit besluit ter inzage ligt. De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag van terinzagelegging, 27 mei 2005.

Voorlopige voorziening
Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, als er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht. Als dit verzoek wordt gedaan binnen de beroepstermijn, wordt de werking van dit besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s Gravenhage.

Inwerkingtreding
Dit besluit treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN KOM ELST.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Kom Elst voor het starten van een bedrijf aan huis in de vorm van een borduurstudio op het perceel Vissersweg 10. Het starten van de borduurstudio is in strijd met het vigerende bestemmingsplan, omdat bedrijfsmatige activiteiten binnen de bestemming Wonen niet zijn toegestaan. Overigens past het te uit te breiden bijgebouw afgezien van het gebruik wel binnen de bestemmingsplanvoorschriften.

De aanvraag zal vanaf 27 mei 2005 gedurende 4 weken ter inzage liggen bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen.
Gedurende deze termijn kan een ieder ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED

De heer Van Kruistum heeft een verzoek ingediend voor het vergroten van het agrarisch bouwperceel aan de Eindseweg 17a te Overberg. De vergroting van het bouwperceel dient om een legkippenstal op het perceel mogelijk te maken.

Doordat de vergroting van het bouwperceel niet conform het bestemmingsplan Buitengebied is, dient er een vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te worden verleend. Alvorens over te gaan tot besluitvorming hieromtrent, wordt het plan met de ruimtelijke onderbouwing ter inzage gelegd in het kader van artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het verzoek en de ruimtelijke onderbouwing liggen vanaf 27 mei 2005 gedurende vier weken voor een ieder op het gemeentehuis ter inzage. Tijdens de genoemde periode van vier weken bestaat de mogelijkheid om schriftelijk zienswijzen bij ons in te dienen.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN AMERONGEN KOM

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Amerongen Kom' voor het plaatsen van een erfafscheiding op het perceel Nederstraat 19-21 te Amerongen, aangezien het plaatsen van een afscheiding niet is toegstaan. De erfafscheiding wordt langs het achterhuis 1.80 meter hoog. Langs het voorhuis krijgt deze een hoogte van 1.00 meter. Tevens dient deze met een open karakter uitgevoerd te worden.

De aanvraag ligt vanaf 27 mei 2005 gedurende 4 weken ter inzage bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen.
Gedurende deze termijn kan een ieder ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

WET MILIEUBEHEER
Algemene wet bestuursrecht

Beschikking

Burgemeester en wethouders hebben het volgende besluit genomen:


· Heuvelsesteeg 2A in Amerongen. De aanvraag is ingediend door Autobedrijf Grootveld & Ploeg en betreft een veranderingsvergunning voor een autobedrijf. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

De beschikking en alle ter zake van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 27 mei 2005 tot en met 7 juli 2005. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor:

· degene die tegen de aanvraag/ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht;

· de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

· belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

Het beroepschrift moet voor 8 juli 2005 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE s Gravenhage.
Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht bedraagt 138,- voor individuele personen en 276,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken

De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:

· de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur)
· de gemeente Amerongen, sector GGZ, Hof 1 in Amerongen (iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur).
Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/536.