Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Persbericht Universiteit Leiden
Dinsdag 31 mei 2005

A.W. Kist verlaat Universiteit Leiden

A.W. Kist, voorzitter van het College van Bestuur, verlaat op 1 september de Universiteit Leiden. Minister Zalm van Financiën heeft hem benoemd in het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Rector magnificus van de Universiteit Leiden prof.dr. D.D. Breimer wordt met ingang van 1 september tevens voorzitter.

De Raad van Toezicht en het College van Bestuur betreuren de persoonlijke keuze van Kist om de Leidse universiteit te verlaten. De Raad van Toezicht wil het college spoedig completeren met een derde lid.

De Universiteit Leiden is een prachtige instelling om aan te studeren en te werken. Maar mijn hart blijkt toch iets meer bij het concrete werk van toezichthouder te liggen, zegt Kist. De drang om mijn eigen vak uit te oefenen wint het dan toch hoezeer ik Leiden ook zal missen met al haar ongelooflijk interessante docenten en onderzoekers. Het academisch profiel en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de universiteit zoals ook in het strategisch plan Kiezen voor Talent neergelegd, hebben mij altijd zeer aangesproken. Ik verlaat een universiteit die mooie plannen aan het uitvoeren is. Bijvoorbeeld het actieprogramma Leiden Life Meets Science waarmee Leiden haar Bio Science Park verder wil ontwikkelen.

Kist is bestuursvoorzitter vanaf 1 januari 2003. Daarvoor was hij zes jaar directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Meer informatie:
Wim van Amerongen, woordvoerder Universiteit Leiden 071 527 32 33 // 06 22 92 98 77