Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Parkeren Oudemolen naar de Molensteeg

De gemeente Tynaarlo is de afgelopen anderhalf jaar in overleg geweest met Dorpsbelangen Oudemolen en Staatsbosbeheer over de mogelijkheden voor een parkeerplaats in Oudemolen voor recreanten. Aanvankelijk waren vier opties in beeld. Nu is de Molensteeg als meest geschikte en haalbare optie naar voren gekomen.

In januari vorig jaar werd in het dorp een informatieavond gehouden. Naar aanleiding van deze avond zijn twee van de vier voorgestelde locaties afgevallen. De locaties bij Herberg De Fazant en de Molensteeg bleven als meest geschikt overeind. Voor een belangrijk deel werd de oplossing van de parkeeroverlast gezocht bij Herberg De Fazant, een locatie waarbij toch al wordt geparkeerd. Hier kon zowel voor Staatsbosbeheer, de gemeente, het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa als voor de uitbaters naar een meerwaarde worden gezocht door de aanleg van een gecombineerde openbare en particuliere parkeerplaats. Over de hoofdlijnen van het plan bestond toen overeenstemming. Na diverse gesprekken hebben de gemeente en de uitbaters van De Fazant met elkaar echter de conclusie moeten trekken dat de belangen te ver uit elkaar liggen. Halverwege de maand mei is dan ook in onderling overleg besloten de onderhandelingen te beëindigen en af te zien van de realisatie van een openbare parkeerlocatie op die plek.
Hierdoor komt de Molensteeg als locatie voor de 50 te realiseren parkeerplekken in beeld. De gemeente zal in overleg met Dorpsbelangen dit alternatief uitwerken. De bewoners van Oudemolen zijn hierover eind vorige week ingelicht.