Ingezonden persbericht


Persbericht

Degussa AG selecteert AT&T als enige leverancier van wereldwijd datanetwerk

Den Haag, 31 mei 2005 - Degussa AG, wereldwijd toonaangevend op het gebied van speciale chemicaliën met in 2004 een omzet van ruim 11 miljard euro, heeft AT&T geselecteerd als enige leverancier voor zijn wereldwijde datanetwerk. AT&T zal eveneens voice-diensten leveren voor de locaties van Degussa in de VS. De twee ondernemingen hebben een contract voor vijf jaar met een waarde van $ 45 miljoen getekend. Binnen de voorwaarden van de overeenkomst zal AT&T een volledig beheerd, Internet Protocol Virtual Private Network (IP VPN) leveren dat 390 locaties van Degussa wereldwijd integreert. Met AT&T's IP VPN beschikken de 45.000 medewerkers van Degussa over veilige, snelle online toegang tot bedrijfsdatabases en -applicaties tegen lagere kosten. Dankzij AT&T's toonaangevende positie op het gebied van Multi-Protocol Label Switching (MPLS)-gebaseerde netwerken kan Degussa met het nieuwe IP VPN een enkel fysiek netwerk inzetten ter ondersteuning van verschillende wereldwijde applicaties, waaronder Voice over Internet Protocol (VoIP). "We verwachten de complexiteit van het netwerk sterk te kunnen verminderen en verdere vooruitgang te boeken op het gebied van veiligheid. Vanuit zakelijk en financieel oogpunt zal de lagere complexiteit op middellange termijn leiden tot lagere kosten bij gelijk gebleven standards", aldus Lucas Kuttler, Chief Information Officer bij Degussa AG. "Door de implementatie van AT&T's stabiele en efficiënte MPLS-netwerk kunnen we ook doorgaan met de implementatie van waardevolle IT-applicaties die bijdragen aan het succes van Degussa binnen de chemische industrie."

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is toonaangevend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2004 $30,5 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Over Degussa
Degussa is wereldwijd marktleider op het gebied van speciale chemicaliën. Onze innovatieve producten en systeemoplossingen vormen een onmisbare bijdrage aan het succes van onze klanten, samengevat in onze claim "creating essentials". In boekjaar 2004 genereerden de 45.000 medewerkers van Degussa een omzet van 11,2 miljard euro en winst uit activiteiten (EBIT) van 965 miljoen euro.