Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland introduceert JBuilder® product roadmap en nieuwe op Eclipse gebaseerde ontwikkelomgeving

~ Borland's nieuwe Java-ontwikkeloplossingen richten zich op de uitgebreide rol van ontwikkelaars in de softwareleveringscyclus ~

Amstelveen, 31 mei 2005 - Borland Software Corporation (NASDAQ NM: BORL), vooraanstaand leverancier van platformonafhankelijke oplossingen voor Software Delivery Optimization(TM), heeft vandaag de toekomstplannen van JBuilder, Borland's geïntegreerde ontwikkelomgeving voor Java, bekendgemaakt. De roadmap bestaat onder andere uit aanvullende investeringen in Eclipse als onderliggend integratieframework, nieuwe mogelijkheden ter verbetering van ontwikkelsamenwerking en -productiviteit en een duidelijk pad voor ontwikkelaars waarmee ze kunnen profiteren van Borland's Software Delivery Optimization-visie. Borland zal twee nieuwe JBuilder-producten introduceren die aansluiten op de wensen van Java-ontwikkelaars: JBuilder 2006 zal later dit jaar op de markt worden gebracht en volgend jaar zal Borland een nieuw JBuilder-product met de codenaam 'Peloton' introduceren.

'Peloton' is de eerste van de nieuwe generatie commerciële JBuilder-producten met Eclipse als onderliggend integratieframework. Het product biedt het gebruiksgemak van JBuilder, geavanceerde opties die samenwerking mogelijk maken, ALM-integratie en ondersteuning van Eclipse, terwijl ontwikkelaars nog steeds kunnen profiteren van de flexibiliteit van het Eclipse-platform.

"Veel organisaties evalueren het Eclipse-platform, maar de transitie houdt meer in dan enkel het verruilen van een IDE", zei Bola Rotibi, senior analyst, application lifecycle bij Ovum. "De kosten van een IDE zijn te verwaarlozen, vergeleken met de gehele impact die een ontwikkelomgeving heeft op teams, IT-systemen en bedrijfsprocessen."

Door het gebruik van Eclipse als een framework voor toekomstige ALM- en ontwikkeloplossingen, kan Borland zowel bestaande klanten als de gehele Eclipse-gemeenschap beter bedienen. Hierdoor kan Borland zich concentreren op het creëren van nieuwe, innovatieve mogelijkheden voor ontwikkelaars en ontwikkelteams en is het niet nodig om constant de basis IDE-functionaliteit aan te passen. Bestaande JBuilder-klanten die gebruik maken van ondersteunings en -onderhoudsdiensten zullen een gratis upgrade voor JBuilder 2006 en Peloton ontvangen.

(298 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: kimvdb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com