Persbericht
Nieuwegein/Wijk bij Duurstede 31 mei 2005

VVAA MediCount: Meer tijd voor patiënten, minder administratie

VVAA belastingadviseurs en consultants bv en Twinfield bieden oplossing.

De laatste jaren is de administratieve last van medici fors toegenomen, waardoor de tijd die een arts aan zorg kan besteden afneemt. VVAA belastingadviseurs en consultants bv (VBC) introduceert VVAA MediCount: een online samenwerkingsplatform van VVAA en Twinfield voor de afhandeling van praktijk- en privé-administraties van medici. Medici kunnen vanaf nu altijd over real-time beslisinformatie beschikken en zich meer toeleggen op het bieden van zorg.

Het doel van VVAA Medicount is om het ondernemerschap van artsen te ondersteunen en waar nodig taken te laten overnemen door de dienstverleners van VBC. Artsen houden via VVAA MediCount volledige controle en inzicht in hun eigen gegevens, maar kunnen tegelijk profiteren van de schaalvoordelen die VBC biedt. Want op basis van die gegevens worden steeds meer beslissingen genomen, bijvoorbeeld het uit handen geven van incasso op basis van het uitstaande facturensaldo, een praktijkovername, kasstromen en praktijkinvesteringen. VVAA Medicount zorgt ervoor dat deze informatie altijd beschikbaar en bijgewerkt is.

"Onlangs is VBC gefuseerd met Barneveld Schevers, een accountantskantoor met vestigingen in meerdere regio's" vertelt Edwin Brugman, manager business development. "Bij Barneveld-Schevers is er 4 jaar ervaring met Twinfield en daarom hebben we nu besloten om ook dit concept voor klanten en leden van VVAA beschikbaar te stellen". Belangrijke factoren voor de keuze van VVAA voor Twinfield zijn eenvoud, veiligheid en betrouwbaarheid. Twinfield heeft ruime ervaring, ook binnen de medische branche en heeft bovendien bewezen een snelle en betrouwbare online dienst te kunnen aanbieden. VVAA Medicount is eenvoudig in het dagelijkse gebruik, terwijl de accountant of adviseur beschikt over alle denkbare boekhoudkundige functionaliteit.

André Kwakernaat, directielid van Twinfield legt uit "Twinfield wordt in steeds meer marktsegmenten gebruikt. Klanten hoeven immers niet te investeren in systemen, onderlinge netwerken, onderhoud of updates van PC's. Ze betalen een abonnementsbedrag per maand en gebruikers hebben alleen een Internet browser nodig. Ideaal bijvoorbeeld voor de medicus die zowel thuis als in de praktijk de beschikking wil hebben over alle gegevens. Met VVAA MediCount bespaart de arts kostbare tijd, waardoor er meer tijd overblijft voor de patiënt".

VVAA groep bv
VVAA groep biedt financiële dienstverlening aan professionals en organisaties in de gezondheidszorg. Tot VVAA groep behoren onder andere een schade- en een levensverzekeringsmaatschappij, een financieel-economisch adviesbureau, een bank, accountants- en belastingadvieskantoren en een reisbureau. Ultimo 2004 telde de groep 839 medewerkers en realiseerde een nettowinst van 18.5 miljoen. De enige aandeelhouder van VVAA groep bv is de Vereniging VVAA.

Twinfield International NV
Twinfield is een internationale webdienst voor real-time boekhoudingen, project-, uren- en onkostenregistraties, rapportage, budgettering, kredietbeheer, salarissen en facturatie. Gebruikers loggen in op het Twinfield systeem vanaf iedere plaats en op ieder gewenst tijdstip via een beveiligde internetverbinding. De diensten van Twinfield zijn volledig ontwikkeld voor gebruik over internet en zijn online beschikbaar tegen een abonnementstarief per gebruiker per maand.

Noot van de redactie:
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
VVAA belastingadviseurs & consultants bv: Nick van Roozendaal of Edwin Brugman 030 601 62 60 (www.medicount.nl) Twinfield: André Kwakernaat of Maurice Tijhuis via 030 - 298 22 42 (www.twinfield.com)

---- --