Ingezonden persbericht


LEVENSECHTE ZEEMEERMIN IN ARTIMARE

GERRITSEN THEATERCOSTUUMS KLEED EXPOSITIE "DE MEERMIN VAN EDAM"

Edam, mei 2005 - Tot oktober is het Edamse expositiegebouw Artimare in een Johannes-Vermeerachtige atmosfeer de levensechte wassenbeeldencollectie 'De Meermin van Edam' te zien, aangekleed met fraaie ontwerpen van Gerritsen Theatercostuums. Een unieke kans om nu eens een bijkans levensechte zeemeermin te zien.

De Meermin van Edam in Artimare
Het verhaal van 'De Meermin van Edam', dat is gebaseerd op een legende uit 1403, is de inspiratiebron geweest van een groots opgezet kunstwerk dat in Artimare op een zeer aansprekende wijze tot leven is gebracht. Er is een video over haar vangst uit het Purmermeer. Bezoekers van Artimare kunnen na het zien van de film door het in neorenaissance stijl verbouwde rijksmonument in het hart van Edam lopen. Hyperrealistische wassenbeelden in stijlvolle kleding van Gerritsen Theatercostuums, opgesteld in decors uit verschillende tijdsperioden. Deze scènes beelden elk een stukje van het verhaal uit. Geluidsfragmenten en schilderijen maken de expositie nog interessanter.

Het gebouw Artimare is van maart tot oktober dagelijks (behalve maandag) geopend van 11 tot 17 uur. Zie voor meer informatie www.artimare.nl of bel 0299 373022.

Gerritsen Theatercostuums: enorme collectie
Het Amsterdamse kledingverhuurbedrijf Gerritsen Theatercostuums, het oudste en grootste kostuumverhuurbedrijf van Nederland, is beroemd om zijn enorme collectie theaterpakken die varieert van de oudheid tot de toekomst. Op dit moment is Gerritsen onder andere bezig met het verzorgen van de aankleding van de nieuwe Nederlandse film 'Sportman van de Eeuw" die in april 2006 wordt uitgebracht.

Gerritsen Theatercostuums maakt de kleding allemaal zelf. De mogelijkheden voor de aankleding van televisieprogramma's, kostuumfeesten en bijvoorbeeld bruiloften zijn vrijwel onbegrensd. Het Amsterdamse bedrijf levert alles: van sinterklaas tot maffia, van outfits voor Goede Tijden, Slechte Tijden tot pakken voor Jiskefet. Zie voor meer informatie www.kostuumverhuur.nl of bel 020 623 74 29.