Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


31 mei 2005


Zutphen - Door rood


Een surveillerende agent heeft maandagmiddag een 51-jarige automobilist uit Gorssel bekeurd voor een tweetal overtredingen. Aan de Graaf Ottosingel reed de man door het rode verkeerslicht. Verder werd in zijn auto een radardetector aangetroffen. De man deed vrijwillig afstand van de detector. Hij werd bekeurd voor het rijden door het rode licht en de radardetector.


Warnsveld - portemonnee weg tijdens winkelen


Een 53-jarige Warnsveldse ontdekte maandagochtend bij de kassa van een supermarkt aan de Dreiumme dat haar portemonnee uit haar tas was verdwenen. Ze was omstreeks 09.15 uur gaan winkelen en had de tas aan het wagentje gehangen. Tijdens haar inkopen heeft ze niet constant zicht op het wagentje gehad en heeft een onverlaat zijn kans schoon gezien. Ze heeft aangifte van diefstal bij de politie gedaan en later op de dag bleek haar portemonnee in de winkel te zijn teruggevonden; het geld was verdwenen !


Voorst-Twello - alles in orde !


Tijdens een drietal verkeerscontroles in Voorst en Twello konden zowel de controlerende agenten als de verkeersdeelnemers met een voldaan gevoel verder.
Van de gecontroleerde auto's op de Rijksstraatweg en de H.W.Iordensweg bleek iedereen z'n zaken in orde te hebben. Bij het zwembad in Twello werd gecontroleerd of men niet zonder vergunning gebruik maakte van de invalidenparkeerplaats en ook hier was gelukkig niemand in overtreding.


Eerbeek - aanrijding


Twee auto's raakten maandagmiddag rond 17.10 uur beschadigd bij een aanrijding op de Apeldoornseweg. Een 23-jarige Brummense reed over de Boerenstraat, stopte netjes voor de stopstreep en wilde de kruising recht over steken. De bestuurster meende dat een naderende auto, bestuurd door een 52-jarige man uit Doesburg rechtsaf wilde slaan, waarop zij optrok. Bij de aanrijding die volgde heeft de brandweer de weg moeten schoonspuiten i.v.m. gelekte koelvloeistof.


Gorssel - Niet verzekerd


Een 39 jarige automobilist uit Duiven werd maandagmorgen bekeurd. Bij een controle op de Zutphenseweg bleek dat de auto niet verzekerd is. De man kreeg een boete.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --