Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmers opgepakt na autokraak

Publicatiedatum: 31-05-2005

Twee Arnhemmers van vijftien en zestien jaar zijn maandagavond door de politie aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een geparkeerde auto op de Van Oldenbarneveldtstraat. Dankzij een oplettende getuige konden de jongens snel worden opgepakt. Omstreeks half negen zag een getuige twee jongens zich verdacht ophouden bij een geparkeerde auto in de straat. Kort daarop zag hij hen een ruitje van de auto inslaan, waarop hij de politie waarschuwde. Bij aankomst van de agenten sloegen de beide jongens op de vlucht. Een kon worden aangehouden op de Boulevard Heuvelink en de ander op de Broekstraat. Beide jongens bleken aan het door de getuige opgegeven signalement te voldoen en zijn voor verhoor ingesloten. Door de agenten werd later aan de geparkeerd staande auto schade aangetroffen. De eigenaar heeft zich nog niet gemeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - zakkenrollers actief in Arnhemse binnenstad
Publicatiedatum: 31-05-2005

Bij de Arnhemse politie hebben zich maandag en dinsdagochtend in totaal acht gedupeerden gemeld van diefstal door zakkenrollerij. De slachtoffers bleken vooral in drukke winkels in de binnenstad te zijn bestolen van hun portemonnee. De meeste slachtoffers gaven aan dat hun portemonnees in hun schoudertassen zaten achter gesloten ritsen. Desondanks waren de dieven er toch in geslaagd de ritsen in een onbewaakt ogenblik te openen en de hand op de portemonnee's te leggen. Verder bleek dat er kort voor de ontdekking van de diefstallen zich steeds een onbekende vrouw met zwart of donker krullend haar zich in de buurt van de slachtoffers had opgehouden. Veruit de meeste diefstallen vonden plaats in diverse winkels aan de Ketelstraat, Vijzelstraat en Velperplein, maar er werd ook melding gemaakt van zakkenrollerij op het Stationsplein en winkelcentrum Presikhaaf. De politie adviseert alert te zijn op zakkenrollers. Portemonnees en andere waardevolle goederen kunnen het best zo dicht mogelijk op het lichaam worden gedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem-winkeldiefstal en bedreiging:jongen (15) aangehouden
Publicatiedatum: 31-05-2005

De Arnhemse politie heeft maandag op basis van verdenking van diefstal uit een winkel in het Spijkerkwartier een 15-jarige jongen uit Arnhem aangehouden. Winkelpersoneel betrapte de knaap toen hij een pakje sigaretten meenam zonder te betalen. De jongen werd door een beveiligingsmedewerker aangehouden en even later aan de politie overgedragen. De jongen had hierbij de beveiligingsmedewerker bedreigd met de dood. De jeugdige Arnhemmer bekende de diefstal en de bedreiging. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie beslist wat er verder met de jongen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - verdachte autokraker weer op vrije voeten
Publicatiedatum: 31-05-2005

De 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die maandagochtend door de Velpse politie was aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in geparkeerde auto's op de Emmastraat is weer op vrije voeten. In het politieonderzoek kon niet aannemelijk worden gemaakt dat de man daadwerkelijk in auto's had ingebroken of pogingen daartoe had ondernomen. Ook waren er bij de politie geen aangiftes binnengekomen. De man zelf had verklaard van niets te weten, waarop in overleg met justitie werd besloten de man weer vrij te laten. De man was die maandagochtend omstreeks vijf uur aangehouden na een melding van een getuige, die vermoedde dat er op de Emmastraat werd ingebroken in auto's.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 31-05-2005

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn maandag snelheidscontroles gehouden in Deelen, Doesburg en Arnhem.
- In Deelen werd een radarcontrole gehouden op de Deelenseweg van 14.55 tot 20.55 uur. Van de 600 passanten werden er 8 betrapt op snelheidsovertredingen.

- In Doesburg werd van 15.10 tot 17.10 uur een snelheidscontrole gehouden op de Kraakselaan. Er werden 14 snelheidsovertreders betrapt waarbij de hoogst gemeten snelheid 63 km/u was (in plaats van de daar geldende 50 km/u). In totaal passeerden er 795 voertuigen. In Doesburg werd tevens gecontroleerd op snelheid op de Rooseveltsingel. Hier kregen 17 van de 487 passanten een bon wegens snelheidsovertredingen. Ook op de Koepoortwal werd een radarcontrole gehouden. Tijdens deze controle, van 19.30 tot 21.15 uur werden 368 passanten gecontroleerd op snelheid. Daarvan werden er 37 betrapt op het overschrijden van de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.
- In Arnhem controleerde het VHT van 15.45 tot 21.30 uur op de Koningsweg en op de Otterloseweg. Op de Koningsweg weren 15 overtredingen geconstateerd onder de1590 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Van de 1340 passerende voertuigen op de Otterloseweg waren er 16 bestuurders in overtreding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden