Gemeente Stein


Informatie over vrijwilligersverzekeringen
31-05-2005

Verzekeringen voor het vrijwilligerswerk zijn helaas nog niet altijd vanzelfsprekend, terwijl het onverantwoord is om onverzekerd vrijwilligerswerk te doen. Er kan altijd iets gebeuren en dan is het prettig te weten dat in ieder geval de financiële schade op de één of andere manier gedekt is door een verzekering.

Verzekeringen & Vrijwilligerskrant
De informatie in deze krant is bedoeld als handreiking om serieus werk te maken van de verzekering voor vrijwilligers. Vrijwilligers verdienen immers een goede verzekering.

In deze speciale uitgave van Civiq, het instituut voor vrijwilliger inzet, vindt men onder meer artikelen over bestuursaansprakelijkheid, wettelijke aansprakelijkheid, aansprakelijkheid van vrijwilligers bij het geven van een verkeerd advies, een checklijst en stappen om een goede en betaalbare verzekering te kiezen.

De krant is gratis te verkrijgen bij de infopunten van het Partners in Welzijn Steunpunt Vrijwilligerswerk in de bibliotheek aan het Raadhuisplein in Stein en bij MFC de Molenberg aan de Molenstraat in Beek.