Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

-
Datum
31 mei 2005
Ons kenmerk
HW/UTVCNL2005/2593
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

1 (niet electronisch)
Uw kenmerk

-
Onderwerp
Aanbieden van het eindrapport inzake het onderzoek van de logboeken van Rijkswaterstaat, ingevolge motie 29 200 XII, nr. 120

Geachte voorzitter,

Hierbij bied ik u het eindrapport aan inzake het onderzoek naar de logboeken van Rijkswaterstaat voor de jaren 2003 en 2004, zoals verzocht door de motie 29 200 XII,
nr. 120 van het lid Hermans.

Er wordt geconcludeerd dat de beschikbare informatie over 2003 een onvoldoende betrouwbaar en consistent beeld geeft om een oordeel over de aanrijdtijden van bergingsbedrijven te geven. Dit wordt mede veroorzaakt doordat Rijkswaterstaat beperkt en verspreid gegevens hierover bijhield.

In 2004 is Rijkswaterstaat, mede naar aanleiding van de moties van de Tweede Kamer, het project Incident Management Monitoring gestart, waarbij registraties vanuit diverse bronnen (Rijkswaterstaat, politie en centraal Meldpunt Incidenten - CMI- en centraal Meldpunt Vrachtauto's - CMV-) worden samengevoegd. Uit die samenvoeging kan voor 2004 worden geconcludeerd dat de aanrijdtijden van bergingsbedrijven binnen de gestelde normtijden blijven en dat de situatie in 2004 is verbeterd ten opzichte van 2003.

In het rapport zijn tevens aanbevelingen opgenomen voor de verder verbetering van het Incident Management op het hoofdwegennet. De aanbevelingen voor het verbeteren van de organisatie van Indicent Management binnen Rijkswaterstaat neem ik over.

Ik verwacht u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Karla Peijs