Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


31 mei 2005


Wezep / Heerde - Veel overtredingen bij politiecontrole


Op maandag (30-05) werd er van 15.15 - 20.30 uur een grote verkeerscontrole, inclusief snelhjeidsmeting uitgevoerd door de politie in samenwerking met de marechaussee, douane en ANWB.
De algehele controle vond plaats op de Stationsweg, Prinses Margrietlaan en de Kol.Teesweg te Wezep.
Er werden in totaal aan 143 overtredingen vastgesteld, waarvan 105 maal voor overschrijding van de snelheid en 38 maal voor de volgende overtredingen:
1 x kentekenbewijs

8 x rijbewijs

1 x apk

11 x gordel

3 x constructiesnelheid bromfiets

1 x uitlaat

1 x rode diesel

1 x ibn bromfiets ( vermoedelijk gestolen)

3 x gladde band

1 x kentekenplaat niet leesbaar

3 x mistlampen

1 x reflector tractor

1 x trekhaak voor kentekenplaat

1 x mobiel bellen -niet handsfree-

1 x rijden door rood licht spoorwegovergang


De snelheidsmetingen vonden plaats op de Kamperweg te Heerde en de
Zuiderzeestraatweg te Wezep. Er werden in totaal 1358 voertuigen gecontroleerd waarbij er aan 105 bestuurders een boete werd uitgereikt. De hoogste gemeten snelheid bedroeg
111 km per uur op een traject waar 80 km per is toegestaan en 59 km. per uur waar 30 km. is toegestaan.


Door de controleurs gevaarlijke stoffen werden 7 controles uitgevoerd en de ANWB heeft in
14 gevallen automobilisten kunnen helpen zodat een boete werd voorkomen.


Putten - Gewonden bij frontale botsing


Op maandag (30-05) vond er rond 15.10 uur ene frontale botsing plaats tussen twee auto's op de Stenenkamerseweg. Een Nunspeetse automobiliste (leeftijd onbekend) moest afremmen en uitwijken voor een fietser waarbij de auto naar de linker weghelft doorgleed.
Uit tegenovergestelde richting naderde een 47-jarige automobilist uit Putten en een aanrijding was onvermijdelijk. De fietser reed vervolgens van schrik in de naast de weg gelegen sloot . Beide automobilisten moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd en werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser bleef ongedeerd. De auto's waren total loss en werden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk -scooterrijder gewond


Een 24-jarige automobiliste uit Ermelo verleende bij het rechts afslaan naar een inrit, geen voorrang aan een 17-jarige Harderwijker die op een bromscooter op het fietspad reed. Het ongeval vond dinsdag (31-05) rond 07.40 uur plaats op de Zuiderzeestraatweg. De Harderwijker werd met verwondingen aan schouder en voet per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Pizzabezorgster gewond


Na het bezorgen van een pizza kwam een 16-jarige pizzabezorgster uit Harderwijk op de kruising Vitringasingel en Smeepoortstraat te vallen met haar bromfiets. Het ongeval vond plaats op maandag (30-05) rond 19.50 uur. Omdat ze pijnklachten in haar knie had werd ze door de ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Motorrijder gewond


Een 22-jarige motorbestuurder uit Elspeet raakte op maandag (30-05) rond 12.50 uur gewond bij een aanrijding met een 18-jarige automobilist uit Ermelo. De autobestuurder zag bij het links afslaan vanaf de Lorentzstraat naar de Celsiusstraat de motorrijder over het hoofd waarbij een frontale botsing volgde. De motorrijder viel van de motor en belandde in de berm. Toevallig passeerden er op dat moment twee ambulances, zodat de motorrijder, met vermoedelijk een gebroken voet, meteen kon worden overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.


Ermelo - Woning uitgebrand


Een uitslaande brand heeft dinsdagochtend (31/5) een bewoonde recreatiewoning aan de Zeeweg in Ermelo onbewoonbaar gemaakt. Er is niemand gewond geraakt. De brand werd omstreeks 11.40 uur gemeld. De brandweer heeft het vuur bestreden. De oorzaak is nog niet bekend en de schade is nog niet vastgesteld. De bewoners hebben tijdelijk onderdak bij kennissen.


EINDE BERICHT


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --