Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 31 mei 2005

Politie stelt onderzoek in na eenzijdig ongeval

MOERDIJK: Een 45-jarige inwoner van Zevenbergen is maandagavond rond 19:45 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Koekoekendijk. In een bocht naar rechts kwam de automobilist, die in de richting van Moerdijk reed, in de berm terecht en verloor hierdoor de macht over het stuur. De Zevenbergenaar belandde met zijn auto in de sloot. Toen de politie arriveerde was hij al uit zijn voertuig. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie hield de man omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zat. Een ggd-arts heeft voor het politieonderzoek bloed bij hem afgenomen. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept en bleek niet te zijn verzekerd.

Diefstal in woning: achterdeur niet afgesloten

BREDA: Bij een diefstal in een woning aan de Julianalaan zijn maandagmiddag een portemonnee en fototoestel buitgemaakt. De dader maakte dankbaar gebruik van een achterdeur die niet was afgesloten.

Man slaat Bredanaar gebroken neus

Maandagmiddag heeft een 39-jarige inwoner van Breda aangifte gedaan van mishandeling. De man kreeg zondagavond in een horecagelegenheid aan de Sint Janstraat een klap op zijn gezicht. Hierdoor is zijn neus gebroken. Voor de mishandeling ontstond een korte woordenwisseling tussen de dader en het slachtoffer over een eerder incident eind april tussen de dader en een vriend van de Bredanaar. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt twee mannen aan na winkeldiefstal

BREDA: De politie heeft maandagavond twee inwoners van Breda aangehouden. Een 31-jarige inwoner van Breda werd aangehouden nadat hij bij een supermarkt aan het Valkeniersplein een winkeldiefstal had gepleegd. De man had uit een rek in de winkel twee blikje mixdrank gepakt en was de winkel uit gelopen zonder de goederen af te rekenen. Voor de winkel ging hij de drank vervolgens zitten nuttigen in het bij zijn van een 29-jarige Bredanaar. Beide mannen waren nog aanwezig toen de gewaarschuwde politie kwam en zaten alcohol te drinken. De winkeldief werd aangehouden. Ook de andere Bredanaar moest mee toen hij weigerde zijn identiteitsbewijs af te geven aan de agenten. De laatste kwam er vanaf met een bekeuring van 50 euro. De 2^e Bredanaar weigerde iedere medewerking op het bureau en werd ingesloten. In de loop van dinsdag is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie stelt onderzoek in na poging zware mishandeling

BREDA: Dinsdagmorgen is een 43-jarige inwoner van Etten-Leur door twee nog onbekende mannen mishandeld, waarbij het slachtoffer enkele steekverwondingen opliep. De man reed rond 07:45 uur in zijn blauwkleurige Volkswagen Sharane over de Oude Liesboslaan in de richting van Breda. Ter hoogte van de friettent trok een blanke man zwaaiend zijn aandacht. De man met licht zeer kort haar stond te zwaaien alsof hij hulp nodig had. De Etten-Leurenaar stopte met zijn auto bij deze persoon om te vragen wat er aan de hand was. Deze vertelde dat zijn vriend gevallen was en hulp nodig had. In de bosrand achter de friettent zat een negroïde man. Nadat de niets vermoedende automobilist was uitgestapt en polshoogte ging nemen bij deze man werd hij meerdere keren op zijn hoofd geslagen door de blanke man, die mogelijk een paardenstaart had en een tatoeage in zijn nek. De man die op de grond zat is toen overeind gekomen en heeft meerdere keren met een mes op het slachtoffer ingestoken. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn arm. Na de steekpartij zijn de twee daders weggerend en bleef het slachtoffer gewond achter. De politie stelt een onderzoek in. De politie gaat ervan uit dat, gezien de plaats en het tijdstip van het voorval, mensen getuigen zijn geweest en voorzoekt hen om contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Snelheidscontrole

BREDA: Aan de Westerhagelaan heeft de politie dinsdagmorgen een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Van de 35 gecontroleerde automobilisten reden er 16 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

Bredanaar moet alsnog zitten

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag een 38-jarige inwoner van Breda aangehouden. Bij een controle van de man aan het Stationsplein bleek dat de man nog een geldboete van 360 euro moest betalen. De Bredanaar kon het geldbedrag niet voldoen, zodat hij is ingesloten om de vervangende gevangenisstraf van vijf dagen te ondergaan.

Etten-Leurenaar aangehouden voor bedreiging parkeercontroleur

ETTEN-LEUR: Dinsdagmorgen is een 43-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van bedreiging van een 43-jarige parkeercontroleur van de gemeente Etten-Leur. Op donderdag 26 mei schreef de gemeenteambtenaar een parkeerbon uit op de Bisschopsmolenstraat aan de man uit Etten-Leur, omdat het vereiste parkeerkaartje ontbrak. De Etten-Leurenaar was het niet eens met de bekeuring en bedreigde vervolgens de parkeercontroleur met de dood. De man deed aangifte van de bedreiging. Het openbaar ministerie gaf toestemming tot aanhouding buiten heterdaad. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers