Persberichen dinsdag, 31 mei

's-Hertogenbosch 31-05-2005 - .

BEDREIGING

's-Hertogenbosch

- In de nacht van maandag op dinsdag is op de Boschdijkstraat in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 42 jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging. Hij had kort daarvoor in de Korenbrugstraat enkele op een terras zittende horecabezoekers uitgescholden en bedreigd. Hij schopte daarbij nog een tweetal terrasstoelen omver die daar overigens geen schade bij opliepen.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch

- Maandagavond is in zijn woning in 's-Hertogenbosch Zuid een 29 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn moeder met geweld te hebben bedreigd.

BEDREIGING

's-Hertogenbosch

- Maandagavond zijn op de Röntgenstraat in 's-Hertogenbosch twee vrouwen van 17 en 18 jaar door vier vrouwen van 16, 20,22 en 23 jaar oud en woonachtig in Waakwijk en 's-Hertogenbosch, bedreigd met messen.
De beide slachtoffers waren op weg naar huis en werden onderweg lastig gevallen door het viertal. Daarbij hanteerden de vier verdachten messen. De politie heeft de vier vrouwen aangehouden in een woning aan de Voltastraat. Zij zijn ingesloten.

VERDACHT

's-Hertogenbosch

- In de nacht van maandag op dinsdag zagen surveillerende agenten dat een man zich verdacht ophield op het Hinthamerbolwerk. Toen de man de agenten zag zette hij het op een lopen en gooide daarbij naar later bleek een bivakmuts weg. De man kon worden aangehouden. Hij was verder in het bezit van een ijzeren kledinghaak. Onderzoek in de omgeving heeft niet uitgewezen of er ergens ingebroken was. De 19 jarige uit Kerkdriel afkomstige verdachte wordt nog nader aan de tand gevoeld.

GSM UIT HANDEN GERUKT

's-Hertogenbosch

- Twee onbekende jongens op een scooter hebben maandagavond omstreeks 21.00 uur op de Geulweg in 's-Hertogenbosch een gsm gestolen van een 26 jarige man uit Kerkdriel. Het slachtoffer liep te bellen toen een van de twee onbekende hem de telefoon uit de hand rukte. Hij liep daarbij een kras op aan de neus. De verdachten zijn ontkomen. Ook op de Stationsweg werd op soortgelijke wijze een GSM gestolen van een 29 jarige man uit Heusden. Hierbij waren de daders op een fiets.

SNELHEIDSCONTROLE

Drunen/Heusden

- Maandagavond zijn op de Provincialeweg N267, de Duinweg en de Lipsstraat snelheidscontroles gehouden. Daarbij zijn 19 bekeuringen uitgedeeld voor het te hard rijden. Een automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden met geblindeerde autoruiten en een automobilist voor het rijden zonder kentekenplaten.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Vught

- Een 19 jarige automobilist uit Heusden reed maandagavond met een snelheid van 159 kilometer per uur over de Rijksweg A2 onder Vught. De maximum snelheid bedraagt daar 100 kilometer per uur. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

AUTOBRAND

Erp - Op 30 mei 2005 omstreeks 18.55 uur is op de Anthoniusstraat te Erp een personenauto uitgebrand. De 24 jarige bestuurder hoorde plotseling een knal en toen vloog de auto in brand.

OPENSTAANDE GELDBOETE

Berghem - Een 42 jarige man uit Berghem is op 30 mei 2005 aangehouden omdat hij nog een geldboete had openstaan van 535 of 8 dagen hechtenis. Nadat familie het geldbedrag had betaald, is de man weer in vrijheid gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 25 jarige automobilist uit Waalwijk is op 30 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 20.30 uur op de Braakstraat te Oss. De man kreeg een rijverbod tot 22.45 uur.
Echter omstreeks 22.15 uur zag een surveillanceauto de verdachte alweer in zijn auto rijden op de Kromstraat te Oss. Hierop kreeg de man nog een proces-verbaal voor rijden tijdens rijverbod.

INBREKERS AANGEHOUDEN

Boxmeer - Een 14 en 15 jarige jongen uit Boxmeer zijn op 30 mei 2005 aangehouden ivm inbraak in een sportcomplex aan de Graafseweg te Boxmeer. In de nacht van 4 op 5 mei 2005 werd uit een materialenhok honkbalspullen weggenomen.
De jongens zijn inverzekering gesteld.

EENZIJDIG ONGEVAL

Sint Oedenrode - Bij een eenzijdig ongeval op de A50 onder Sint Oedenrode op 31 mei 2005 omstreeks 00.45 uur is een 22 jarige automobilist uit Eindhoven gewond overg3ebracht naar het ziekenhuis in Eindhoven. De man raakte met de wielen in de berm en bij de stuurcorrectie sloeg de auto over de kop.

HELERS AANGEHOUDEN

Uden - Op 31 mei 2005 zijn twee 21 jarige jongens uit Uden aangehouden als verdachte van heling van fietsen. Op 11 mei was reeds een 17 jarige jongen uit Uden aangetroffen. Bij hem zijn vijf fietsen en een bromfiets inbeslaggenomen.
De politie kwam de verdachten op het spoor naar aanleiding van een fietsendiefstal op het Mondriaanplein te Uden op 11 mei 2005, waarbij de fiets van een 53 jarige vrouw uit Uden werd weggenomen.

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- Dinsdagmorgen is in een winkel aan Achter Het Stadhuis een 17 jarige inwoonster van Sint Oedenrode aangehouden. Zij had in een geprepareerde tas twee kledingstukken meegenomen zonder te betalen. Op het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt. Omdat de kleding beschadigd was en voor de verkoop nietmeer geschikt was is deze alsnog door de dievegge betaald.

VERKEERSCONTROLE

's-Hertogenbosch

- Bij verkeerscontroles op de Graafseweg, Muntelbolwerk, Van Grobbedoncklaan en Maastrichtseweg zijn dinsdag - tussen 08.15 en 12.30 uur - 47 bekeuringen uitgedeeld.
23 terzake snelheid, 17 voor het niet dragen van de autogordel, 1 verlopen APK, 1 niet tonen Bromfietscertificaat, 1 niet verzekerde bromfiets, 1 belediging,1 geen helm op een motor, 1 rijden op motorfiets zonder rijbewijs, 1 niet voldoen aan een ambtelijk bevel. Aan de controles namen 7 politiemensen deel.