Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (31/5)

TILBURG, 31 mei 2005

Hennepkweker overvallen

TILBURG: De politie is een onderzoek begonnen naar aanleiding van de overval vannacht op een 56-jarige alleenstaande man in een woning aan de Ringbaan Oost. Het slachtoffer bleek in de schuur bij zijn woning een hennepkwekerij met 72 wietplanten te hebben. Het is nog onduidelijk of de overval hier iets mee te maken heeft. Het zou gaan om drie daders die het slachtoffer met een vuurwapen bedreigd zouden hebben. Er is een klein geldbedrag, een horloge, een armband en een bankpasje buitgemaakt.

Volgens de aangever werd omstreeks 23.30 uur bij zijn woning aangebeld. Toen hij open deed, drongen drie gemaskerde mannen naar binnen, waarvan er één met een vuurwapen dreigde. De overvallers eisten geld. Het slachtoffer moest op de grond gaan liggen en werd vastgebonden, waarna de rovers de woning doorzochten. Nadat zij vertrokken waren, slaagde het slachtoffer erin zich te bevrijden en alarm te slaan. De mannen waren in het donker gekleed en droegen zwarte lederen jacks. Er is een sporenonderzoek ingesteld. De kwekerij is ontmanteld. Ook de apparatuur is in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Drie arrestaties na fietsendiefstal

TILBURG: De politie heeft gisterenavond omstreeks 21.35 uur op de Ferdinand Bolstraat een 14-jarige jongen aangehouden die kort daarvoor op de Gerard van Spaendonckstraat een fiets had gestolen. Zijn 17-jarige broer werd aangehouden vanwege bedreiging. Moeder moest mee nadat ze de agenten beledigd had.

Een getuige zag dat de 14-jarige knaap een niet afgesloten fiets meenam en waarschuwde vader van de gebruikster van de fiets. Deze man, een 45-jarigeTilburger, wilde bij de bewoners verhaal halen. Hij liep achterom en zag zijn dochters fiets in de tuin staan. Hij wilde deze fiets pakken, maar op dat moment kwam een 17-jarige jongen naar buiten die zijn hond, een Rottweiler, ophitste en riep: Pak hem. Gelukkig reageerde deze ongehoorzame hond niet op de commandos en bleef gewoon staan. Vervolgens pakte de knaap een schop waarmee hij dreigend zwaaide in de richting van de aangever. De politie heeft deze agressieve jongen, een broer van de andere verdachte, eveneens aangehouden. Ook de moeder van de jongens, een 36-jarige vrouw, deed nog een duit in het zakje. Zij werd gearresteerd omdat ze de agenten uitschold voor kutmongolen en dergelijke. De politie maakt proces-verbaal op tegen het drietal.

Ruzie beslecht met dartspijl, 14-jarige jongen aangehouden

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 18.30 uur in een wooncentrum aan de Gasthuisring een 14-jarige knaap aangehouden die met een dartspijl in een bovenbeen van een 36-jarige medebewoner had gestoken Het incident gebeurde toen het slachtoffer luidkeels ruzie had met een zus van de verdachte. De verdachte liep daarop naar het slachtoffer met een dartspijl die hij onderhands ter hoogte van zijn heup vasthield en stak hem daarmee in een bovenbeen net boven de knie. De politie heeft de verdachte mee naar het bureau genomen. Er is ook met zijn moeder gesproken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt van mishandeling. Tevens zijn de gebruikelijke instanties met betrekking tot de jeugdzorg geïnformeerd.

Vrouw opgepakt na dreigementen via telefoon

GOIRLE: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.15 uur op de Dorpsstraat een 23-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die verdacht wordt van het uiten van telefonische bedreigingen gesproken en via SMS, laster en smaad in de richting van de eigenaren van een café in Goirle. De aangehouden vrouw begon met de dreigementen nadat zij in februari het bewuste café bezocht had. Zij verkeert in de veronderstelling dat er iemand iets die avond in haar cola gedaan heeft. Sindsdien bleef ze samen met een vriend de exploitanten lastig vallen met soms enkele tientallen telefoontjes en SMS berichten per dag. De vrouw is gisteravond met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Zij is in verzekering gesteld.

Vijf mobieltjes en MP-3 speler gestolen uit kleedkamer

OISTERWIJK: Vanmiddag kwamen zes scholieren van 12 en 13 jaar oud aan het bureau Oisterwijk. Zij hadden vanmiddag tussen 13.00 en 13.45 uur vanuit school gesport in een zaal aan de Sportlaan (!) Tussen deze tijdstippen werden uit de kleedruimte vijf mobiele telefoons en een MP-3 speler gestolen. Het gaat om GSMs van het merk Panasonic, Siemens, Nokia, Sony-Ericson en een Cendy. Er wordt van alle gedupeerden een aangifte opgenomen.

Man opgepakt vanwege het niet voldoen aan een politiebevel

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Pastoor van Beurdenstraat omstreeks 02.10 uur een 39-jarige Tilburger aangehouden die niet voldeed aan de vordering van de agenten om te vertrekken. Hij is vanmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie kreeg vannacht een melding dat een man tegen de rolluiken aan het trappen zou zijn. Ter plaatse bleek het te gaan om een 39-jarige Tilburger die een probleem in de relationele sfeer met een in de woning verblijvende man wilde uitpraten. Hier was men echter niet van gediend. De verdachte, die onder invloed was van alcohol, weigerde te vertrekken, waarna hij is aangehouden.

Schoenendief aangehouden op de Heuvel

TILBURG: Gistermiddag is omstreeks 17.00 uur een 24-jarige Tilburgse betrapt op het stelen van een paar schoenen. Een beveiligingsbeambte zag dat de vrouw de schoenen onder haar jas stopte en deze zonder ter betaling aan te bieden, mee naar buiten nam. De vrouw kreeg een boete van 120 euro.

Politie houdt snelheidscontrole bij school in de Reeshof en op de Bredaseweg

TILBURG: Vanmorgen is van 07.25 tot 09.00 uur een laserguncontrole gehouden op de Middeldijkdreef. Verkeer dat uit de richting Hulten kwam werd gecontroleerd. Ter hoogte van de Meliskerkestraat werden de overtreders staande gehouden. Dit is een weg waar fietsers/voetgangers rond genoemd tijdtip oversteken om naar basisschool de Meander te gaan. De toegestane snelheid 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/uur. De snelheid van 69 voertuigen werd gecontroleerd. Hiervan waren er 26 in overtreding. Er waren 7 bestuurders die harder dan 70 reden, 3 bestuurders reden zelfs harder dan 80.

Van 11.30 tot 13.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Bredaseweg ter hoogte van Amarant. Het verkeer vanuit de rijrichting Breda werd gecontroleerd op de "P"-strook aldaar.

Resultaten
11 x geen gordel dragen
2 x mobiel bellen

1 x onverzekerd rijden op bromfiets

1 x rijden zonder bromfietscertificaat

Auteur: Willem van Hooijdonk