Politie Amsterdam-Amstelland

Kogels over hoofden kinderen

31-5-2005. Maandagmiddag rond halfzes werd de Kinkerbuurt opgeschrikt door een schietincident. Enkele mannen schoten op het J.J.Cremerplein met vuurwapens op elkaar. Verschillende personen, waaronder moeders met kinderen moesten rennend een goed heenkomen zoeken. Niemand raakte gewond.

---

Camera's nuttig bij gewelddadige incidenten

31-5-2005. Het afgelopen weekeinde bewees cameratoezicht nogmaals zijn nut bij twee gewelddadige incidenten.

Zeedijk
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 26-jarige Amsterdammer zonder aantoonbare door twee mannen geslagen en geschopt. Camera's legden de mishandeling vast waardoor de daders, in de leeftijd 29 en 37 jaar, door politieagenten werden herkend. Zij bleken ondernemers te zijn van een zaak op de Zeedijk. Na overleg met de officier van justitie werden beide verdachten gearresteerd. Zij maakten gebruik van hun zwijgrecht en worden dinsdag voorgeleid.

Stationsplein
Maandagochtend rond tien uur rukten politieautoâs uit voor een vechtpartij op het Stationsplein. Agenten troffen drie taxichauffeurs aan van 32, 33 en 39 jaar die elkaar hadden bedreigd en mishandeld. Verschillende getuigen hadden gezien dat het drietal na een woordenwisseling met elkaar op de vuist ging. Dit werd bevestigd door camerabeelden.
Straatrover loopt tegen de lamp

31-5-2005. Zondagochtend rond halfzes werd een 34-jarige Britse toerist door drie mannen op de Zwanenburgwal beroofd. De toerist had net gepind toen hij door enkele mannen van achteren werd benaderd. Hij werd tegen de grond gewerkt, met een mes bedreigd en van beroofd van zijn portefeuille. Daarna gingen de daders er vandoor.

In de buurt surveillerende agenten realiseerden zich aan de hand van het signalement dat ze een van de overvallers kort daarvoor bij de St. Antoniesluis hadden gezien. Zij vonden hem in de bosjes. Hij had een mes en een geldbedrag bij zich. De andere twee verdachten werden niet aangetroffen.

---